Вратарят с български корени Александър Георгиев завърши с 31 спасявания при победата на Ню Йорк Рейнджърс като гост на Бъфало с 6:2 в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига.

Георгиев спаси 13 удара към вратата си в последната третина, а в началните шест минути спря ударите на Расмус Далин и Тейдж Томпсън.

Владислав Наместников отбеляза два гола за победителите в последните четири минути и добави асистенция, а по един път точни бяха Бу Нивес, Йеспер Фаст, Джими Веси и Павел Бучневич.

За Бъфало и двете попадения реализира Джеф Скинър в 21-ата и 37-ата минута, който има 36 гола от началото на сезона. НЙ Рейнджърс заема 12-о място в Източната конференция с 58 точки от 57 мача, а Бъфало е на 10-а позиция с 63 точки.

Бостън победи като гост Анахайм с 3:0, а Ярослав Халак направи 30 спасявания и записа четвъртия си мач за сезона без допуснат гол. За Бостън това е четвърти пореден успех. Ноел Ачиари, Джейк Де Бръск и Крис Уагнър се разписаха за победителите.

Нико Хишиър отбеляза гол в 3:19 минута на продължението и донесе победата на Ню Джърси като гост на Минесота с 5:4.

За вратаря Кори Шнайдер това е първа победа от близо 14 месеца. За последно той беше на вратата на тима при успеха над Детройт на 27 декември 2017 година. Той се възстановяваше дълго от операция на хълбока, а срещу Минесота направи 15 спасявания.

Нино Нидеррайтер реализира две попадения и помогна на Каролина да спечели с 3:1 срещу Едмънтън.