Един от чужденците в отбора на Луогорец Фабио Ешпиньо направи любопитен коментар за моментното състояние на "Орлите" и за мачовете им в "А" група и Европа.

"Целта на ръководството е да вкара отбора в Шампионската лига. За да се случи това, бяха направени много инвестиции. В днешения футбол това е много важно", каза Ешпиньо. "Футболът е различен тук. В Западна Европа се играе по-технично, докато в България се залага на агресията".

"В Лудогорец обаче са събрани доста чужденци, които се опитваме да играем по западния модел. Разполагаме с по-ниски футболисти от останалите претенденти за титлата, но нашето оръжие е техниката", добави още Ешпиньо, който е юноша на Порто.

"Не играем на нашия стадион в евротурнирите, но идват много хора да ни подкрепят. За нас викат и фенове на други отбори, защото ние представяме българския футбол като цяло. Надявам се и в Португалия да следят развитието ми".

"Искам да се върна у дома един ден, но в клуб с по-големи амбиции. Ако е имало хора, които са се съмнявали в качествата ми, сега всички виждат резултатите и играта ми. Лига Европа е отлино място да се покажеш", завърши Ешпиньо.