ЦСКА победи с 3:1 Нефтохимик на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен и със спечелените три точки се изкачи на третото място в класирането.

"Шейховете" поведоха след фамозен гол на Цветомир Цонков от центъра на терена, но ЦСКА стигна до пълен обрат след красиви попадения на Мартин Петров, Емил Гъргоров-Бадема и Вальо Илиев.

Срещата предложи стойностен футбол, много положения, здрава битка, красиви голове и в крайна сметка заслужена победа за "армейците".  


Двубоят започна с атаки и към двете врати. В седмата минута Манев центрира остро в наказателното поле на ЦСКА, където Василев изчисти, но топката попадна на крака на Цонков, който стреля мощно , но над гредата. "Шейховете" продължиха да натискат и последва удар на Ангелов, но в аут.

Постепенно армейците взеха инициативата и на свой ред създадоха голова възможност. В 10-ата минута мартин Петров стреля от дъгата на наказателното поле, но Денчев спаси.

Три минути по-късно се стигна до отлична възможност от пряк свободен удар за Нафтата, но Христов стреля неточно. В 18-ата минута бургазлии вкараха уникален гол. Хауърд загуби една топка в половината на Нефтохимик, след което Цветомир Цонков с фамозен шут от центъра на терена прехвърли Томас Черни и опъна мрежата на ЦСКА за 1:0.

Невероятен гол, какъвто рядко се среща по нашите терени. Бургазлии продължиха да атакуват и бяха близо до втори гол. Живко Петров стреля от дъгата пред наказателното поле, но топката премина покрай дясната греда на Черни.

В 21-ата минута ЦСКА можеше да изравни. Тогава Емил Гъргоров нахлу в наказателното поле и намери Мартин Петров на точката на дузпата, но той стреля в тялото на играч на Нефтохимик.

Последва контра за "шейховете", при която Петков напредна по десния фланг и центрира остро в наказателното поле на ЦСКА, но там Вальо Илиев с шпагат изчисти. Това стресна армейците, те изнесоха играта в по-предни позиции и вкараха красив гол.

В 27-ата минута Милисавлевич намери Мартин Петров в пеналта на бургазлии, последва шут от воле на Марто и страхотно попадение за 1:1. Малко по-късно Петров можеше да забие и втори гол, но стреля до лявата греда. В 39-ата минута Нафтата поиска дузпа, но такава правилно не бе отсъдена.

Второто полувреме започна със страхотен шанс за ЦСКА. В 46-ата минута Тодор Янчев стреля непохватно по земя, но топката достигна до Мартин Петров, който от непосредствена близост шутира, но Денчев показа класа и спаси вратата си.

Малко по-късно Мартин Петров центрира отдясно, към далечната греда, където Менди стреля от движение, но топката се оплете от външната страна на мрежата. В 63-ата минута резервата Марсиньо стреля от дъгата на наказателното поле, но Петър Денчев спаси.

Шест минути по-късно Цонков стреля от около 35 метра, но топката мина над вратата на ЦСКА. В 73-ата минута гостите удариха греда. Марсиньо изпълни отлично пряк свободен удар, но топката се чукна в гредата. Седем минути по-късно армейците направиха пълен обрат.

Тогава защитата на Нефтохимик не изчисти добре една топка, тя попадна на крака на Емил Гъргоров, който с удар от границата на наказателното поле я прати в долния ляв ъгъл на вратата на Денчев за 1:2.

В 84-ата минута пък Вальо Илиев реши всичко в този мач, след като вкара красиво попадение с глава за 1:3. До края бе отменен гол на Мамади Сидибе за нарушение и ЦСКА взе заслужена победа.

Нефтохимик - ЦСКА 1:3

Голмайстори:

1:0 Цветомир Цонков (18)
1:1 Мартин Петров (27)
2:1 Емил Гъргоров (80)
3:1 Валентин Илиев (84)

НЕФТОХИМИК: 12.Петър Денчев, 4.Деян Лефтеров, 27.Мартин Сечков, 74.Петър Патев, 20.Юри Иванов, 22.Цветомир Цонков, 21.Коста Янев (к), 8.Стамен Ангелов, 18.Деян Христов , 77.Емануил Манев, 11.Живко Петков /77 Михаел Орачев/

ЦСКА: 12.Томаш Черни, 21.Венцислав Василев, 14.Валентин Илиев (к), 6.Джаксън Менди, 37.Жереми Фо-Поре, 5.Тодор Янчев, 15.Брайън Хауърд / 76-та Косоко/, 71.Антон Карачанаков /46-та Косоко/, 11.Неманя Милисавлевич, 23.Емил Гъргоров, 17.Мартин Петров /62-ра Марсиньо/