Македонският защитник на Ботев Пловдив Бобан Грънчаров може да вземе български паспорт до края на годината. Така Грънчаров ще развърже ръцете на Мъри Стоилов за бъдещата селекция в клуба.

В момента Мъри може да привлича единствено играчи с паспорти от Европейския съюз, тъй като квотата за трима без ЕС документи е запълнена. Бобан Грънчаров, Артур Енрике и Вандер Виера са футболистите, които запълват тези места.

С пристигането си на "Колежа" се говореше, че Мъри има намерение да се лиши от услугите на Енрике, но в последния месец кариоката е почти несменяем титуляр и показва добри игри.

Вандер Виера пък едва ли ще бъде продаден скоро, тъй като пропусна половината сезон заради контузия на ръката и тепърва навлиза във форма. Интерес към нападателя имат от Берое, но вероятността той да бъде използван като разменна монета при евентуален бартер с доплащане за Венци Христов и Каядо, е малка. Македонският национал обаче е на път да разреши ребуса, пише "Пловдив Дерби".

От клуба са започнали процедурата по изкарването на Грънчаров на български паспорт. През следващата седмица на Бобан ще бъде насрочена дата за интервю, където ще бъде препитан с въпроси свързани с българската история. Тези интервюта са задължителни при подобни процедури. В "Ботев" се надяват възможно най-бързо Бобан да получи и българско гражданство.