Литекс и ЦСКА врътнаха равенство 0:0 в голямото дерби от 22-ия кръг на "А" група, което се игра на стадиона в Ловеч.

Двата тима спретнаха скучен мач в който почти липсваха опасните ситуации. Единственото по-добро положение за домакините  се откри малко преди края на първото полувреме, когато Божиков от перфектна позиция в наказателното поле стреля в аут. Столичани също имаха един добър шанс в 87-ата минута. След центриране на Чочев, Mиланов бе на косъм да си вкара автогол, но Александров с котешки рефлекс изби топката.

Така Стойчо Младенов отново не успя да запише победа като гост над Литекс. Специалистът няма такъв успех в кариерата си.

След този мач Литекс се изравни с Лудогорец в класирането, като двата тима имат по 47 точки, но разградчани са с мач по-малко.

Домакините получиха и тежък удар в този мач, тъй като Антон Недялков получи тежка травма в 93-ата минута, след като бе настъпен силно по ахилеса от Неманя Милисавлевич. Той напусна терена на носилка.

ЦСКА е на 4-ата позиция с 39 точки след тази среща. 
 



Срещата започна с добра възможност за гостите и в 3-ата минута те получиха правото да изпълнят пряк свободен удар след който се създаде меле в наказателното поле на Литекс, но Менди извърши нарушение в атака.

Домакините обаче се активизираха и в 11-ата минута Манолов засече с глава хубаво центриране на Попов, но ударът му бе прекалено лек и Мболи без особени проблеми улови топката.

В следващите минути битката се водеше предимно в средата на терена и головите положения липсваха.

Все пак обаче домакините стигнаха до интересен шанс в 27-ата минута, след като Джазула получи хубав пас непокрит в наказателното поле, след което се опита да изведе Джордан на добра позиция, но Мболи пресече топката и предотврати опасността.

Минута по-късно Фо-Поре извърши нарушение срещу Цветанов пред наказателното поле, но реферът подмина ситуацията с лека ръка.

В 32-ата минута Джордан отправи мощен удар към вратата на гостите, но ударът му мина на метър покрай вратата.

Най-чистото положение през първото полувреме бе пропиляно от Васил Божиков в 36-ата минута.

След центриране от фаул топката достигна до бранителя на Литекс, но той от перфектна позиция, от 7-8 метра, стреля над вратата с удар от воле. 

До края на полувремето нямаше никакви попадения и резултатът се запази нулево реми на почивката.

Второто полувреме започна с активна игра от страна на гостите.

В 53-ата минута се създаде първото по-интересно положение от втората част. Сидибе се опита да изпревари вратаря на домакините Александров за една висока топка и да я вкара във вратата, но извърши нарушение в атака.

Като цяло ЦСКА не съдаде нито един чист голов шанс през първите 60 минути на терена, макар че отборът имаше и интересни ситуации.

В 62-ата минута гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от добра позиция заради симулация на Цветанов. Цветков центрира от фаула, а Славчев се размина с кълбото при опита си да го засече във вратата.

Точно три минути след това ЦСКА създаде добра атака и Милисавлевич нахлу в наказателното поле, но Божиков го спря с чист шпагат.

Скучната игра на терена продължи и в 70-ата минута отчаянието накара Цветанов да стреля от дистанция, но Фо-Поре успя с крак да блокира удара му.

Минута след това реферът подмина спорна ситуация за дузпа. При центриране от фаул в наказателното поле на Литекс Сидибе и Божиков се вкопчиха в битка за топката, а кълбото при тупкането си  в тревата се удари в ръката на бранителя, на Литекс.

В 73-ата минута гостите създадоха хубава атака и Марсиньо достигна до топката в наказателното поле, но пред него имаше твърде много футболисти и той не успя да отправи удар.

Пет минути след това Попов отправи мощен удар към вратата на ЦСКА, но Мболи боксира топката. 

В 87-ата минута Миланов можеше да си вкара автогол, но благодарение на перфектната изява на Александров не се стигна до такъв. 

Чочев центрира в наказателното поле, а защитникът засече кълбото към вратата си, но то бе избито от стража на Литекс. В края на редовното време Марто Петров намери Гъргоров в наказателното поле и нисичкият футболист точно се готвеше да отправи удар, но Божиков изчисти в последния момент.

В 93-ата минута бранителят на Литекс Антон Недялков получи лоша контузия, след като Милисавлевич го настъпи по ахилеса, Младият бранител бе изнесен на носилка от терена и напусна игра. . 

До края не паднаха попадения. 

ЛИТЕКС - ЦСКА 0:0

ЛИТЕКС: Александров, Попов, Миланов, Недялков, Божиков, Славчев, Цветков, Джазула (46 - Златинов), Цветанов (77 - Руненов), Манолов, Джордан (90 - Джордан)

ЦСКА: Мболи, Фо-Поре, Попов, Илиев, Менди, Янчев, Марсиньо (78 - Петров), Чочев, Милисавлевич, Гъргоров, Сидибе (82 - Кировски)