Звездата на ЦСКА Мартин Петров обяви твърдо, че ще остане на "Армията" поне до лятото. Както е известно, вчера се появиха слухове, че Марто ще премине в Стоук Сити, но крилото категорично отрече подобна възможност.

Марто ще направи опит да си намери нискоразряден отбор в Англия, но след края на този сезон, тъй като на Острова е цялото му семейство, а там учат и децата му.

До тогава Петров ще продължи да носи червената фланелка и със сигурност ще доиграе сезона за ЦСКА.

Още по време на представянето си, като ново попълнение на клуба, Мартин заяви, че не е и изключено да прекрати футболната си кариера през лятото на тази година.

„Не знам за интерес от Стоук, аз съм съсредоточен тук – върху подготовката си. По-натам не знам какво ще стане. Във футбола е така. Не, Марк Хюз не ми се е обаждал, няма такива неща“, заяви Мартин пред официалната страница на ЦСКА.

„Това, което се изисква за една подготовка, го имаме тук в Гърция. Има някои неща, които могат да се подобрят, визирам терените, които не са в най-доброто състояние. Но ние сме професионалисти, ние знаем клуба с какво разполага и гледаме да се съсредоточим върху работата си. Доста е тичането, като във всяка подготовка“, сподели още Петров.

„Опитваме се да помагаме на младите. Бат Стою (Стойчо Младенов – бел.ред.) си го знаем, по-голям мотиватор от него няма. Дори и да не си тренирал, трябва да излезеш и да го изиграеш мача, независимо кой е съперникът. Поддържам връзка с представители на клубовете, в които съм играл.“

„Искам да благодаря на феновете на ЦСКА за невероятната подкрепа. Болката е голяма, аз ги разбирам. За съжаление, в моята кариера имам три мача с Левски – две загуби и едно равенство. Пак отпадане от Купата. За мен болката е още по-голяма, защото нямам победа над вечния съперник".

"Разбирам ги. Отправям обаче апел към тях, да продължават да ни подкрепят. Поддържам връзка със Стилиян Петров. Това, което чувам от него е, че всичко при него върви по план".

"Започна да играе малко по малко футбол, лошото е, че след мачовете започна да набляга на биричката. Има прекрасно семейство, позитивен е. Евала, всички трябва да взимат пример от него“, завърши Петров.