ЦСКА успя да постигне много важна домакинска победа с 3:0 над Славия в мач от 25-ия кръг на "А" група.

Срещата се игра на стадион "Българска армия", а домакините изиграха добър мач и зарадваха феновете си.

Неманя Милисавлевич откри резултата в 63-ата минута, а в 79-ата асистира на Омар Косоко за второто попадение на домакините. Резервата Тони Силва вкара за крайното 3:0 в 82-ата минута и оформи крайния резултат.

Гостите играха с човек по-малко в последните 20-ина минути, след като в 73-ата минута Панов получи втори жълт и червен картон.

След тази победа ЦСКА си затвърди третото място и има в актива си 48 точки, като тимът дръпна с 4 точки пред Левски.



Мачът започна с добро начало за домакините и още в 4-ата минута Сънди отправи далечен удар от 25 метра, който обаче бе неточен.

Mинута след това Косоко и Милисавлевич си направиха ефектно двойно подаване в наказателното поле на противника, но топката достигна до малкия пеналт и бе изчистена.

В 9-ата минута пък Косоко бе намерен от Чочев и стреля от дистанция, но топката излезе в аут.

Toчно шест минути след това ЦСКА вкара гол след силен удар на Чочев, но попадението не бе зачетено, тъй като в ситуацията имаше засада. Въпреки протестите на домакинските футболисти реферът бе безкомпромисен.

В 23-ата минута Славия регистрира първия си удар към вратата на ЦСКА. Величков отправи страхотен шут, но Мболи се намеси добре и успя да отрази топката.

Минута след това пред Галин Иванов се откри добър шанс, но той прати топката в аут от удобна позиция.

В следващите минути играта се понакъса и не се стигна до интересни ситуации пред която и да е от двете врати.

В 33-ата минута Иван Стоянов отправи удар от фаул, но прати топката право в ръцете на противниковия страж. До почивката нямаше нищо интересно като положения.

Второто полувреме започна мудно, но в 53-ата минута гостите създадоха добра атака. Василев успя да се справи с отбраната на ЦСКА и да я надбяга, но опитът му за пас в наказателното поле се провали, тъй като намеренията му бяха разгадани.

Домакините откриха резултата чрез Милисавлевич в 63-ата минута и така поведоха с 1:0.

Радослав Димитров не успя да отиграе топката след дълъг пас и тя се озова в краката на сърбина, който веднага отправи удар от диагонала и прати кълбото покрай Георги Петков.

Три минути след гола Менди отправи удар от въздуха и реализира, но попадението не бе зачетено, тъй като преди това имаше съдийски сигнал за засада.

В 71-ата минута ЦСКА пропусна страхотен шанс да удвои преднината си, но Менди направи изключително сериозен пропуск. Той стреля триково с пета към вратата на Славия от добра позиция след разбъркване в наказателното поле, но топката мина на сантиметри от напречната греда.

Две минути след това Славия остана с 10 души на терена, след като Панов получи втори жълт и червен картон.

В 79-ата минута ЦСКА стигна и до второ попадение, дело на Омар Косоко.

Последният бе изведен прекрасно от Милисавлевич и отправи силен удар с левия крак от няколко метра, за да удвои преднината на тима си.

В 82-ата минута преднината на ЦСКА стана класическа. Резервата Тони Силва се разписа след прекрасно изпълнение. Той получи топката на границата на наказателното поле и с изключителен удар с левия крак матира Георги Петков. До края нямаше повече голове.

ЦСКА - СЛАВИЯ 3:0
1:0 Милисавлевич 63'
2:0 Косоко 79'
3:0 Силва 82'

ЦСКА: Мболи, Попов, Илиев, Менди, Фо-Поре, Сънди(56 - Галчев), Чочев, Косоко (81 - Ди Вани), Милисавлевич, Стоянов (56 - Силва), Гъргоров

СЛАВИЯ: Петков, Димитров, Величков, Ристевски, Панов, Сандански, Шалаев, Янков, Марчев (64 - Абушев), Г. Иванов (88 - Стоев), Р. Василев