Пирин Гоце Делчев успя да спечели дербито на слабаците срещу Нефтохимик с 3:2 в мач от 26-ия кръг от родния шампионат.

След този успех отборът на домакините вече има 15 точки и се намира на тринадесето място, докато бургаският отбор остана с 12 точки и е на четиринадесета позиция.

Домакините започнаха по-активно и в 8-ата минута стигнаха до попадение. Боби Хазуров се възползва от грешка на Ивелин Янев, след което получи топката и прехвърли с хубав удар бранител на гостите, както и вратаря, за да вкара на опразнената врата.

Гостите все пак изравниха в 43-ата минута, след като Божинов стреля в наказателното поле, а Живко Петков засече топката с глава и я прати във вратата на домакините.

Пирин обаче отново излезе напред в резултата. В 47-ата минута Близнаков бе оставен непокрит и се оказа най-съобразителен след центриране в наказателното поле, като от близка дистанция не допусна грешка.

Неврокопчани вкараха и трети гол в 50-ата минута. Отново Близнаков бе негов автор. Той получи топката в наказателното поле, след което финтира бранител на гостите и с удар покрай Георгиев реализира.

Нафтата вкара още един гол, който бе и последен в мача, чрез Божинов от дузпа в 67-ата минута. Тя бе отсъдена заради нарушение срещу Живко Петков. До края нямаше повече попадения.