Черноморец разби на пух и прах Любимец и постигна много лесна победа с 5:0 в мач от 27-ия кръг на "А" група - втора седмица на плейофите. Така отборът взе ценни три точки в битката за оцеляване и зарадва феновете си.

"Акулите" на Димитър Димитров-Херо нямаха проблеми срещу аутсайдера и стигнаха до същия успех, който записаха и през декември над "Дините" - отново 5:0.

Милен Василев успя да открие резултата още във 2-ата минута, като след неговото попадение домакините заиграха още по-добре. В 33-ата Емил Грозев от гостите получи директен червен картон. Три минути след началото на втората част Емил Аргиров от Любимец си отбеляза автогол и Черноморец поведе с 2:0.

В 51-ата Славчо Шоколаров наказа бившия си отбор със силен изстрел от границата на наказателното поле и така преднината на "Акулите" стана класическа - 3:0. В 60-ата за "акулите" се разписа и Карлос Фонсека, а крайното 5:0 оформи Милчо Ангелов в 74-ата минута.

За Черноморец това е шеста победа от началото на шампионата. След този успех "акулите" имат 25 точки и са на 11-ото място, докато Любимец има 18 и е на 12-ата позиция.