От “Левски на левскарите” разкриха защо са прибегнали до протеста в последния домакински мач на “сините” срещу Черно море (0:0). Непосредствено преди първия съдийски сигнал фенове от сектор “Б” нахлуха на терана и застанаха пред вратата, опъвайки транспарант против собственика на клуба Наско Сираков.

"Защо избрахме тази форма на протест? Защо застанахме на голлинията на вратата пред сектор “Б”?

Сектор “Б”, знаете, това е символът на левскарството. На тази писта, пред този сектор “Б” на 4 май 2022 година, на рождения ден на нашата икона Георги Аспарухов ние учредихме сдружение “Левски на левскарите”.

Това е нашият дом. Мястото, на което сме родени като организация. На това място решихме, че ще демонстрираме нашата непримиримост и нашата кауза да освободим Левски от узурпатора. Застанахме на голлинията, защото тази врата, вратата на Левски, образно казано, последните няколко мача се превърна в кошница, кошара ли кош за мръсно бельо. В него попаднаха 13 парцала.

Според изпълнителния директор, който слезе да разговаря с нас, каза, че няма от какво да го е срам и това, което се случва с Левски, е достойно за гордост. Всичко е наред. Той няма от какво да се срамува, а ние трябва да се срамуваме, че отстояваме позиция и кауза, която ще освободи Левски. И ще направи възможно хората, които могат, умеят и са доказали, че могат да ни правят щастливи нас, левскарите, да се завърнат на мястото си”, каза Димитър Костадинов от “Левски на левскарите”.