Левски и Черно море изиграха зрелищен мач, но не успяха да се победят в среща от 32-ия кръг на Първа лига от плейофите в Шампионската група. Срещата на стадион „Георги Аспарухов“ завърши 0:0, но и двата отбора могат да съжаляват, че не стигнаха до крайния успех.

Точката обаче се оказа достатъчна за варненци, за да изпълнят целта си – да финишират в челната тройка. Черно море се изкачи на второто място с актив от 66 пункта, колкото има и ЦСКА, но „моряците“ са с по-добри показатели в директните мачове. Три кръга преди края хората на Илиан Илиев няма как да бъдат изместени от Топ 3, защото са с 11 точки пред четвъртия в класирането. Така те си гарантираха минимум бронзовите медали. Сега въпросът е дали варненци ще участват директно в евротурнирите, или ще им се наложи да играят бараж за Европа.

Левски пък изпревари Локомотив Пловдив на 4-ата позиция, като и двата отбора са с по 55 точки. В следващия кръг двата тима ще се изправят един срещу друг на „Лаута“, а за „сините“ вече има сериозна угроза да останат зад борда за Европа.

Срещата ще остане в историята и с безпрецедентен екшън, който беляза двубоя на „Герена“ и забави неговия старт с над 10 минути. Преди началото на мача фенове на Левски „превзеха“ едната от вратите на терена. Те организираха протест срещу мажоритарния собственик Наско Сираков. Запалянковците издигнаха  транспарант пред вратата откъм сектор "Б" с надпис: "Сираков - Вън". Протестът им продължи повече от 10 минути, след което реферът Радослав Гидженов все пак даде първия съдийски сигнал.

Очаквано Левски влезе по-активно в срещата. Джавад Ел Джемили нахлу в пеналта на гостите в 9-ата минута, след което би, но кълбото профуча покрай левия страничен стълб на вратата на Дюлгеров.

„Сините“ продължиха да владеят инициативата и да диктуват темпото на игра. Хората на Илиан Илиев от своя страна разчитаха на стабилна игра в защита ни допускаха сериозни опасности пред вратаря си Дюлгеров. Варненци дебнеха и за бързи контраатаки, с които да хванат неподготвени „сините“ защитници.

Патрик- Габриел Галчев отправи първия точен удар в срещата. Той дойде в 16-ата минута, когато Фабио Лима го изведе отдясно, но изстрелът му от малък ъгъл не затрудни голкийпъра на „моряците“.

Малко след това Дюлгеров се справи и с удар на Ел Джемили. В 24-ата минута пък се стигна до най-добрата  възможност  Черно море. Тогава Мазир Сула получи дълъг пас и шутира, но не уцели целта.

В 37-ата минута гостите пропуснаха и друга добра възможност. Калкан напредна отляво и шутира, а след рикошет топката се озова у Илиан Илиев – младши, но Пламен Андреев, който спаси със страхотен рефлекс.

До почивката така и не падна гол. И двата отбора се оттеглиха в съблекалните при нулево равенство, като домакините имаха значително териториално превъзходство, но безплодно.

Срещата продължи в същото русло и след антракта. В 48-ата минута удар на Марин Петков бе блокиран от защитник на гостите.

След това се случи същото и с изстрел на Галчев от воле. „Сините“ не даваха инициативата, но така и не намираха път към вратата на Дюлгеров.

В 67-ата минута  Фабио Лима изстреля снаряд от дъгата на пеналта, ала стражът на варненци се справи блестящо.

Малко след това дойдоха силните минути и за Черно море. Илиан Илиев пусна на терена опитните Даниел Димов и Исмаил Иса. Именно първият пропусна най-добрата възможност за гостите. Илиан Илиев-младши центрира от корнер в 78-ата минута, Даниел Димов стреля опасно с глава към горния ляв ъгъл на вратата, но Пламен Андреев демонстрира страхотен рефлекс и успя да избие топката.

До края не се стигна до нови чисти голови положения пред двете врати и логично двата тима поделиха точките, като прибавената една в крайна сметка помогна на Черно море да изпълни целта си през този сезон.

Левски - Черно море 0:0

Левски: 1. Пламен Андреев, 5. Келиан ван дер Каап, 6. Цунами (К), 7. Фабио Лима, 8. Карлос Охене, 9. Рикардиньо, 10. Асен Митков, 11. Джавад Ел Джемили, 22. Патрик-Габриел Галчев, 23. Патрик Мислович, 88. Марин Петков

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 28. Влатко Дробаров, 2. Цветомир Панов, 15. Дани Мартин, 71. Васил Панайотов (К), 5. Пабло Гарсия, 11. Илиан Илиев, 16. Андреяс-Кристиан Калкан, 10. Мазир Сула, 9. Атанас Илиев