Левски завършва минорно нулевия сезон с липса на спортни резултати в последните мачове, тръгващ си треньор и открита война между мажоритарния собственик Наско Сираков и част от феновете. На „Герена“ обаче се надяват бързо да забравят отминаващата кампания и да погледнат с оптимизъм към следващата, въпреки че хоризонтите в момента не са никак светли. Вече бе споменато името на напускащия Николай Костов, а основен фаворит и почти сигурен за неговото място е настоящият треньор на Крумовград  Станислав Генчев. Той обаче ще завари различна обстановка и състав от сегашните на стадион „Георги Аспарухов“.

Със сигурност през лятото сините ще продадат централния защитник Хосе Кордоба и нападателя Рикардиньо, а към тях може да се прибавят още младежките национали Марин Петков и Пламен Андреев, като се заговори за интерес от чужбина и към Джавад ел Джемили. Ръководството се опитва да се раздели по взаимно съгласие и с трансферното разочарование Хоакин Фернандес. Петима от сегашните основни футболисти са с единия крак навън от „Герена“, а наскоро Наско Сираков анонсира, че през лятото ще бъдат привлечени 4-5 нови попълнения, но „Тема Спорт“ разбра, че те ще набъбнат до 9-10.

Сините ще се подсилят във всички линии, но грешките при такава мащабна селекция могат да бъдат сериозни, като се знае, че и клубът не разполага с финансови възможности за входящи трансфери и ще се търсят предимно свободни агенти. За сигурни да облекат екипа на Левски се смятат вратарят Даниел Наумов и нападателят Алекс Колев, както и левият бек Майкон, който съвсем скоро е очакван за медицински прегледи в София. Очаква се договор със столичани да подпише и атакуващият халф на Хебър Ангел Бастунов.

От Левски се оглеждат и за още футболисти от родното първенство. През миналото лято на „Герена“ бяха взети само двама нови – Хасими Фадига и Дарлан, които повече разочароваха, отколкото да бъдат вкарани в графата „трансферни удари“. В началото на тази година сините бяха по-активни и в тима пристигнаха петима нови – споменатият по-горе Фернандес, Карлос Охене, Фабио Лима, Евертон Бала и Патрик Мислович, но и те не успяха да избухнат и по-скоро останаха в минорната тоналност.

През април помощник-треньорът Красимир Петров наблюдава 6 отбора в Бразилия. Той бе натоварен със скаутска мисия в южноамериканската страна. Там бе придружаван от мениджъра Джери Перейра. Бившият защитник активно помага на клуба при последните селекции. Благодарение на него Петров посети двубоите Крисиума – Бара от първенството Катаринензе, както и полуфиналите на Гаучо. В тях се срещнаха Интернасионал Порто Алегре – Жувентуде и Гремио – Кашиас до сул. Наред с това асистентът на Николай Костов, който ще остане и в следващия треньорски щаб, имаше и визита в базата на Сао Жозе.

От началото на 2022 година сините са доста активни по привличането на футболисти от Бразилия. Те взеха 7 играчи – Цунами, Велтон, Роналдо, Рикардиньо, Дарлан, Фабио Лима и Евертон Бала. От тях двама пристигнаха от Гремио – Рикардиньо и Дарлан. Трима от изброените вече бяха трансферирани – Велтон (Гамба Осака), Роналдо (Ростов) и Дарлан (Ухан Три Таунс) и вкараха добри средства в касата на Левски, с които до голяма степен покриха дълга по главницата към НАП.

Предстои да видим дали на „Герена“ ще успеят да изградят боеспособен отбор, който да печели мачовете си на терена, а не двубоите с държавната агенция.