Благодетелят на Ботев Пловдив Цветан Василев разпространи обръщение до "жълто-черната" общественост, публикувано в официалния сайт на пловдивчани.

Както е известно, Василев е шеф на Корпоративна търговска банка, която бе основен спонсор на Ботев, но в момента е поставена под особен надзор от БНБ.

Така повечето звездни играчи на Василев избягаха от Ботев, но въпреки това пловдивчани започнаха отлично първенството и делят първото място с ЦСКА.

Ето какво пише Василев до бултрасите:

Скъпи привърженици на ФК Ботев Пловдив, Поздравявам ви с представянето на Ботев в настоящото първенство в „А“ група, което е повече от достойно.

Това за пореден път доказва, че когато отбор и фенове са едно цяло, успехите са налице. Обръщам се към вас с огромно уважение и преклонение пред верността ви към Ботев Пловдив.

Гордея се, че в тези тежки времена вие не унивате и продължавате да оказвате вашата безрезервна подкрепа. Благодарен съм, че цените това, което успяхме заедно да постигнем.

Убеден съм, че опитите на криминално-политически кръгове да унищожат това, което изграждаме, няма да успеят.

Тези, които ме познават, би следвало да знаят, че моите корени са здрави, а принципите ми – устойчиви. По света се уважават хората, които създават, а не които рушат.

Дълбоко вярвам, че истината е на наша страна! Аз ще продължа да се боря заедно с моите колеги за това! Смятам, че не е далече времето, в което ще мога да бъда полезен на любимия БОТЕВ. Благодаря ви!