Полузащитникът на Левски Мирослав Иванов-Деко заяви, че пропуснатите положения през първото полувреме в мача срещу ЦСКА са били решаващи за загубата с 0:3 във вечното дерби на българския футбол.

"През първото полувреме ЦСКА от две атаки вкара два гола. Ние изпуснахме 7-8 положения. Когато не успееш да вкараш първи в това дерби, обикновeно губиш. Пропуснатите положения определено натежаха", коментира Иванов.

"Не знам защо така се случи. Играхме добре през първото полувреме. След това за ЦСКА стана по-лесно. През второто полувреме мачът беше повече на стихия".

"Те се прибраха отзад с 10 човека пред пеналта. На този мек и кален терен е трудно да се играе бърз футбол. Като цяло изпуснахме нашите шансове през преди почивката, ако бяхме повели, съм сигурен, че щяхме да победим", допълни той.

ЦСКА постигна шеста поредна победа над "сините", но Иванов не смята, че Левски има комплекс.

"Левски е побеждавал ЦСКА девет пъти поред, няма за какъв комплекс да говорим. Неприятно е, но Левски затова е силен и голям и ще излезе от това положение", каза Иванов.

"Нормално е когато падаш с 3:0 феновете да бъдат недоволни. Ние можем да излезем от тази ситуация само с победи", допълни той, цитиран от БТА.