Лудогорец удари с 2:0 Черно море в Разград и взе лека победа, с която се утвърди на второ място в класирането. Така "орлите" вече са на седем точки зад ЦСКА в битката за шампионската титла.

Точни за Лудогорец бяха Вандерсон и Мисиджан през второто полувреме. Срещата в Разград предложи страхотен футбол, с множество положения и пред двете врати.

Особено интересна бе първата част, която мина без попадения, но с атрактивен и динамичен футбол.

След почивката Лудогорец вдигна темпото, вкара две попадения и заслужено си взе победата, с която продължава да гони ЦСКА и първото място.


Срещата започна с атаки и положения кред двете врати. В 3-ата минута Кайсара проби по крилото, навлезе мощно в наказателното поле на Черно море, след което върна топката на точката на дузпата, но там Кирил Котев успя да блокира Хамза.

Малко по-късно Юнес Хамза можеше да вкара, но отблизо стреля в аут. Отговорът на варненци не закъсня.

В 12-ата минута Иван Коконов центрира от ъглов удар и топката достигна до Марчин Бургхард, който стреля мощно, Владо Стоянов не успя да се намеси, но за негово щастие Кайсара бе застанал на голлинията и изчисти.

Последва ново положение за домакините. Хамза и Мисиджан разцъкаха технично, последва пас към Мишо Александров, който стреля от дъгата на наказателното поле, но Илко Пиргов успя да спаси.

В тези минути играта бе равностойна, а положенията се редуваха едно след друго и пред двете врати. В 23-ата минута Кирил Котев сгреши нелепо и подари топката на Вандерсон, но той не успя да прехвърли Пиргов.

След половин час игра разградчани сериозно натиснаха и натикаха гостите от Варна в собствената им половина. "Моряците" обече много правилно се защитаваха, затваряха празните пространства и не даваха много шансове на Лудогорец.

В 42-ата минута Мисиджан се озова сам срещу Илко Пиргов, но стрпеля в тялото му и изпусна най-чистото положение за първото полувреме.

След почивката "орлите" отново натиснаха и логично вкараха в 52-ата минута. Тогава Кайсара намери Мисиджан, който не успя да овладее топката, но тя попадна във Вандерсон и той отблизо вкара за 1:0.

Вина за това попадение носи изцяло защитата на Черно море, която не се намеси адекватно в тази ситуация. Варненци можеха да изравнят само след пет минути, когато Иван Коконов намери Живко Петков на чиста позиция, но той стреля неточно.

След час игра Моци стреля с глава, но над вратата на гостите. Осем минути по-късно Юнес Хамза проби по крилото и намери технично Дани Абало, но той уцели тялото на Илко Пиргов.

В 70-ата минута Мисиджан стреля от пряк свободен удар, но Пиргов спаси. Последва нов невероятен пропуск на домакините, този път дело на Юнес Хамза.

Така се стигна до 75-ата минута, когато "орлите" забива втори гол. Тогава Мисиджан залъга Сашо Александров и технично вкара за 2:0. Това попадение реши срещата и до края тя се доиграваше.

По този начин Лудогорец взе важна победа и се утвърди на второ място, на седем точки зад ЦСКА.

Лудогорец  - Черно море 2:0

Голмайстори:

1:0 Вандерсон (52)
2:0 Върджил Мисиджан (75)

Лудогорец: Стоянов, Кейсара, Ангуло, А.Александров, Моци, Анисе, Вандерсон, Дяков, Мисиджан, М.Александров, Хамза

Черно море: Пиргов, Венков, Котев, С. Александров, Марчин, Расим, Стенио, Паланков, Коконов, Манолов, Курьор