Административният директор на Локомотив Пловдив Атанас Узунов обяви, че Ботев е фаворит в "Битката за Пловдив" в турнира за Купата на България.

Срещата-реванш от надпреварата е утре от 13.00 часа на стадиона в Коматево. Първият двубой на "Лаута" завърши без победител - 0:0.

Бившият съдия все пак обяви, че Локо има шанс да отстрани Ботев и да продължи на 1/4 финалите за Купата.

Узунов призова и феновете на двата отбора да се държат цивилизовано и срещата да бъде феърплей.

„Искам този сблъсък, макар и с толкова голям залог, да премине под мотото на феърплея. Силно казано е ние да сме фаворити и то на техния стадион. Бяхме в тази роля до 93-ата минута на първия мач, но Ботев ни вкара гол и вече не сме. Сега те са фаворит".

"Но ние също ще имаме своите шансове да продължим напред. Изградили сме боеспособен отбор, момчетата се всеотдайни и се борят. Не ме интересуват сътресенията в Ботев и няма да коментирам какво е в кухнята при тях".

"Не може да се говори за каквито и да било трусове или нещо подобно, когато има пловдивско дерби. Всеки излиза в мача да защити емблемата и честта на клуба си. Не излизаме като обречени. Ще се постараем да се класираме на четвъртфинал. Така, че нищо не ни притеснява".

"Не гледаме амбициите на Ботев, а нашите. Една победа може да се окаже преломен момент за нас, да се надяваме, че ще се случи“, каза Узунов пред "Тема спорт".