Безидеен Ботев Пловдив загуби от Локомотив София с 0:1 в среща от 27-я кръг на „А“ футболна група играна в "Надежда". Единственото попадение в мача заби Емил Гъргоров-Бадема.

Така Локо запазва второто си място, като вече е само на пет точки зад Лудогорец и уверено върви към Лига Европа.

Възпитаниците на Петър Пенчев пък продължават да нямат спечелен мач от началото на плейофната фаза на шампионата, като вече е е почти сигурно, че и през следващия сезон няма да участват в европейските клубни турнири, след като заемат 6-та позиция в класирането.

Срещата започна равностойно, след като в първите минути преобладаваше основно твърдата игра. По този начин и двата отбора се опитаха да наложат своето темпо на игра, но до чисти голови положения така и не се стигна.

Локомотив все пак с по-голямо желание напираше да стигне до гол, като момчетата на Димитър Васев успяваха по-умело да разиграват топката в централния кръг на полето.

Това им даваше по-голямо предимство в организирането на тяхната атака. Най-интересният момент за първата част дойде в 11-та минута, когато след мощен пробив Ливраменто достигна до дъгата на наказателното поле, но бе фаулиран. Топката обаче не спря своя ход, изненадващо влетя в мрежата на Стаховяк, но гол не бе зачетен.

Въпреки, че пловдивчани не поглеждаха често към противниковата врата, техните редки нападения се развиваха предимно отляво, където оперираха Иван Цветков и Божидар Васев.

Раздвижване в редиците на Ботев се забеляза в края на първото полувреме, когато „канарчетата“ опитаха няколко флангови атак, но до по-опасна ситуация така и не се стигна.

В унисон с първата част, и втората започна „без“ излишни емоции отстрана и на двата отбора. Тук отново по-чести бяха помислите за защита, отколкото устремът и желанието за демонстрация на красив и нападателен футбол.

Въпреки меко казано скучноватите действия на терена след час игра, отборът на Локомотив все пак намери пролука в „жълто-черната“ защита.

След мощна акция на Елтон отдясно на нападението на „черно-червените“, десният полузащитник центрира параболично в наказателното поле, топката достигна до Гъргоров, който с мек удар с глава насочи топката под напречната греда на Стаховяк, откривайки резултата.

След отбелязването на гола, столичните „железничари“ логично се затвориха в своята половина и потърсиха осигуряването на 3-те точки.

Ботев от своя страна опита да притисне своя съперник, но след 70 минута игра, резултат от това няма.До края срещата влезе в руслото, което бе удобно на Локомотив.

Въпреки множеството опити на „канарчетата“ да пробият „черно-червената“ стена пред тях, до гол така и не се стигна, кеото от своя страна характеризира един от най-слабите свубой на Ботев от началото на сезона.