През седмицата нападателят Лукаш Гикиевич стана поредният играч на Левски, пратен във фризера. Той бе остранен от първия отбор в понеделник от треньора Стойчо Стоев и спортния директор Георги Иванов.

А краткият му престой в него може да се опише само с няколко изречения – на 15 февруари подписа с Левски, след като дойде като свободен агент (скъса договора си с АЕЛ Лимасол), изигра 9 мача, вкара три гола и стигна до... една небита дузпа.

Точно желанието му да изпълни 11-метров наказателен удар срещу Марек в Дупница му изяде главата, защото в яда си отправи реплики към Стойчо Стоев. А считаният за мек треньор доказа, че не е такъв и... му би дузпата.

Ваденето от първия отбор е доста често срещано явление на „Герена“ и е ползвано с цел „възпитателен характер“. До него във времето се е прибягвало в доста случаи – било като мярка за намаляване на заплата, за приемане на трансфер, като дисциплинарна санкция или просто, защото някой е ненужен.

Пръв наказанието въведе Наско Сираков, който прати Илиян Стоянов да гледа видео по цял ден през сезон 2004/2005, преди да бъде продаден в Япония.

От тогва на „гости на децата“ (тренировки с юношите) са били наистина много хора. При Сираков още футболисти изгоряха – Милан Коприваров, Емил Ангелов... Даниел Боримиров прати на занимания с ДЮШ Еньо Кръстовчев по настояване на треньора Емил Велев.

При първия си престой Георги Иванов – Гонзо също имаше проблеми с централния си нападател. Тогава той извади от тима Сьорд Арс, заради интервю на холандеца. Пред медиите в родината си той бе обяснил, че Гонзо пуши в съблекалнята.

Това бе достатъчен повод, за да се озове при децата. Треньорът Илиан Илиев разжалва капитана Станислав Ангелов, който порита с дублираия тим. През лятото на 2013-а завърналият се Наско Сираков прати при там Владимир Гаджев, който не пожела да бъде продаден в Китай...

Като директор Христо Йовов пък не взе четирима играчи на подготвителен лагер, защото те не желаеха да скъсат договорите си с клуба, а след него извади от първия състав Даниел Димов, защото не спазвал дисциплината.

Към тези примери могат да се добавят още – само случаите с Мариян Огнянов са няколко. Но общото е, че всеки бе реабилитиран рано или късно, поне след първото си провинение.

Случаят с Гикиевич не е точно такъв. Полякът със сигурност не е и последният изгонен. Но в едно нещо, ще бъде дебютант – той е първият, който няма да бъде върнат в състава, поне ако се вярва на думите на Стоев и Гонзо. Въпреки, че Лукаш твърдеше, че скандалът не е голям и до три дни всичко ще бъде по старому.

Материал на "Тема спорт"