С два гола на Жуниор Мапуку след почивката Берое победи с 2:1 у дома срещу Ботев Пловдив в мач от предпоследния 31-и кръг на "А" футболна група, първа шестица.

Преди почивката домакините доминираха изцяло, но не успяха да достигнат до попадение във вратата на "жълто-черните".

В 13-ата минута Елиаш да Силва изведе Жуниор Мапуку на чиста позиция, а конгоанецът реши да потърси Георги Андонов, но подаде изключително неточно, изваждайки топката извън пределите на терена.

Доминацията на Берое продължи и до края на полувремето, като Ботев беше плътно прибран в своето поле. Георги Андонов и отново Мапуку не успяха да дадат аванс в полза на отбора от Стара Загора.

В самото начало на втората част Мапуку отново нямаше шанс да открие резултата в полза на Берое.

В 53-ата минута "канарчетата" изненадващо поведоха. Лазар Марин реализира при втория шанс за гостите. Защитата на
домакините не се изтегли бързо, а Цветелин Чунчуков се пребори за топката и подаде към Лазар Марин, който реализира за гостите.

Берое отговори веднага и изправни само две минути по-късно. Жуниор Мапуку беше изведен с дълъг пас и закономерно възстанови равенството.

В 60-ата минута Веселин Пенев подаде към Мапуку, който на празна врата не сгреши, носейки победата в полза на домакините.

След този успех Берое е с 54 точки и има реален шанс да завърши на второ място в класирането, докато Ботев е на шеста позиция в "А" група с 42 точки.