Новакът Монтана постигна впечатляваща победа над Ботев Пловдив с 6:0 в мач от втория кръг на "А" група, игран пред около 2000 зрители на стадион "Огоста" и при доста горещо време.

От домакините се отличи атакуващият полузащитник Иван Минчев, който отбеляза три гола във вратата на гостите от Пловдив.

В петата минута отлична комбинация между Борислав Балджийски и Иван Минчев завърши с техничен удар на Минчев в далечния горен ъгъл на Михаил Иванов - 1:0 за Монтана.

В 7-та минута Иван Минчев се опита да стреля през куп от играчи, след рикушет топката се озова в Георги Илиев, който от десетина метра увеличи на 2:0.

А в 14-та минута новакът Монтана вече водеше с 3:0, след като Иван Балджийски със силен удар от около 25 метра изпрати топката в мрежата на Михаил Иванов.

В 35-та минута Иван Минчев вкара втория си гол в мача по уникален начин: Минчев прехвърли вратаря на пловдивчани Михаил Иванов почти от центъра, вратарят се върна навреме, обаче изби неумело и заедно с топката влезе във вратата за 4:0.

В 41-та минута гостите получиха правото да изпълнят дузпа: Николас Варела проби отдясно, Асен Георгиев протегна крак и спря играча на пловдивчани. Главният съдия Георги Димитров веднага отсъди дузпа и показа жълт картон на Георгиев.

От бялата точка Александър Колев стреля в долния десен ъгъл, но вратарят на домакините Христо Иванов с плонж успя да избие топката.

В 55-та минута Иван Минчев отбеляза своя трети гол в мача - полузащитникът стреля от около 25 метра с левия крак, топктаа тупна пред вратаря на пловдивчани Михаил Иванов и влезе в мрежата - 5:0

В 75-та минута пловдивчани останаха с човек по-малко на терена, след като техният капитан Йордан Христов извърши грубо нарушение срещу играч на домакините и получи втори жълт и съответно червен картон.

В последната минута влезлият като резерва Янко Ангелов с удар с левия крак от границата на наказателното поле оформи крайния резултат - 6:0 за Монтана.