Лудогорец тресна с 1:0 Ботев Пловдив в Коматево и отново успя да излезе начело във временното класиране на "А" група.

Разградчани имат равен точков актив с Левски, но по-добри показатели от "сините". По-късно днес софиянци гостуват на Берое в Стара Загора и могат отново да си върнат първото място, ако не загубят.

Ботев продължава да е в долната половина на класирането и е на осма позиция, на пет точки от зоната на изпадащите отбори.

Единственото попадение в мача заби Клаудиу Кешеру в 29-ата минута, след като получи пас от Натанаел.


Във втората минута Вандерсон стреля над вратата след подаване на Йордан Минев. Три минути по-късно Клаудиу Кешерю излезе сам срещу Виктор Голас, но вратарят на "жълто-черните" парира удара му с крак. Футболистите на Ботев реагираха на предизвикателството с опасна атака в 10-ата минута.

Тогава Мариян Огнянов излезе в добра позиция в наказателното поле на Лудогорец, но не успя да подаде на съотборник или да стреля опасно и Владислав Стоянов спаси. В 20-ата минута Алекс Колев подаде на Рихави Кифуети в наказателното поле на гостите, но Козмин Моци успя да му отнеме топката. Само след две минути Джонатан Кафу от Лудогорец изскочи на изгодна позиция, но Виктор Голас се намеси и ликвидира опасността.

Лудогорец поведе в резултата в 29-ата минута с попадение на Клаудиу Кешеру. Той засече топката след центриране на Натанаел Пимента, като бе изпуснат от Лъчезар Балтанов. Домакините бяха с човек по-малко, тъй като бранителят им Пламен Николов получаваше лекарска помощ. Този гол разстрои играта на домакините, които не успяха да се вдигнат до края на полувремето.

Шампионите наложиха надмощие и в 35-ата и 41-ата минута Джонатан Кафу и Клаудиу Кешeрю пропуснаха от изгодни позиции. В 43-ата минута Марселиньо опита да прехвърли Виктор Голас, но топката мина над вратата. Секунди преди почивката футболистите на Ботев организираха опасна атака, но нападателят им Рихави Кифуети бе блокиран от Натаниел Пимента.

След почивката домакините опитаха обрат, но трудно стигаха до вратата на съперника. В 48-ата минута Грегъри Нелсън проби отдясно и центрира, но Владислав Стоянов хвана топката. При ответната атака на шампионите Светослав Дяков потърси Козмин Моци, но румънецът беше изпреварен от Виктор Голас, който предотврати опасността.

Футболистите на Ботев организираха добра атака в 53-ата минута чрез Мариян Огнянов и Серкан Юсеин. Топката попадна в Алекс Колев, но защитниците на Лудогорец го парираха. В 67-ата минута Рихави Кифуети падна в пеналта на гостите след сблъсък с Козмин Моци, но реферът даде сигнал играта да продължи.

Мариян Огнянов стреля с глава от удобна позиция минута по-късно след центриране на Рихави Кифуети, но Владислав Стоянов улови коженото кълбо. Футболистите на Ботев опитаха натиск в края на срещата, но не успяха да изравнят.

В 90-ата минута те създадоха опасност пред вратата на гостите, но Владислав Стоянов се намеси с вещина и хвана топката. В четвъртата минута на даденото от рефера четириминутно продължение на редовното време Пламен Николов от домакините стреля, но Александър Александров блокира удара му.

Ботев - Лудогорец - 0:1

Голмайстор:

Клаудиу Кешeру (29)

Ботев: Виктор Голас, Йордан Христов, Даниел Златков, Пламен Николов, Филип Филипов (46- Лазар Марин), Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Рахави Кифуети, Серкан Юсеин (82- Християн Казаков), Алекс Колев (60- Божидар Васев) Грегъри Нелсън

Лудогорец: Владислав Стоянов, Козмин Моци, Натанаел Пимента, Йордан Минев, Венцислав Керчев (47- Александър Александров), Светослав Дяков, Лукас Саша (83-Абел Анисе), Марсело Коща, Джонатан Кафу (70- Джоди Лукоки), Вандерсон, Клаудиу Кешеру