Българският телеком Виваком беше представен днес като нов официален партньор на Българския футболен съюз. Съвместна пресконференция по въпроса дадоха президентът на футболната централа Борислав Михайлов и Мирослав Петров, главен директор Продажби на компанията. Петров след това добави, че договорът е за три години, а двете страни са работили съвместно и по изграждането на националната футболна база в Бояна, където се проведе и пресконференцията.

"Днес е хубав ден за националните отбори, защото имаме нов, изключително стабилен партньор. Виваком изгради интернет и телефонната мрежа в новата база, така че работата на журналистите да се улесни, а и момчетата от националните отбори да си прекарват приятно свободното време", каза Михайлов.

"След като от компанията демонстрираха доверие към нас, се надяваме това да повлече крак и да имаме още нови спонсори. Това партньорство е много важно за нас като федерация, която не получава нито стотинка от държавата", добави президентът на БФС.

Михайлов уточни, че парите от договора ще влизат конкретно в бюджета за националните отбори и най-вече за мъжкия национален отбор.

"За нас е чест, че сме партньори на БФС. В последните две години положихме много усилия, за да бъде изградена тази база. Всичко е с последния писък на технологиите- високоскоростен интернет, интерактивна телевизия. Смело заявявам, че в България няма друго такова съоръжение. Нашата компания дълбоко вярва, че ако вложи много усилия, ще върне усмивките на хората по трибуните", заяви Петров, който преди това получи и фланелка на националния отбор.

"При тези 4,2 милиона души клиенти, които са се доверили на компанията, ние сме готови да предложим редица проекти и някои от тях ще се случат скоро. Основната ни цел е да върнем атмосферата на мачовете на националния отбор. Замислили сме много интересни инициативи", добави бизнесменът.