Треньорското ръководство на Ботев Пловдив планира да завърши основната част от селекцията до 17 юни, когато отборът заминава на лагер в Банско, който ще продължи до 25 юни. За това информираха от настоящия носител на Купата на България.

Целта на старши треньора на "жълто-черните" Николай Киров ще да може да се посвети максимално на подготовката на футболистите си за участието в турнира Лига Европа и българския шампионат, а не както в предишни година да се занимава с огледи на доведени от мениджъри футболисти. За да стане всичко това се очаква през тази седмица да подписани договори с полския вратар Даниел Кайзер и с напусналия Лудогорец бранител Йордан Минев. До ден-два защитникът Радослав Терзиев трябва да парафира нов контракт. Още един нападател ще бъде привлечен в "жълто-черния" тим, като тома най-вероятно ще бъде Станислав Костов.

Очаква се в скоро време да се финализират и преговорите с Майнц 05 за Тодор Неделев и любимецът на "бултрасите" да облича "жълто-черния" екип и през новия сезон. В случай, че се отдаде възможност в състава може да бъде привлечен ще едно качествено попълнение.