ФК Дунав и Ивайло Раденцов се разделиха по взаимно съгласие. Полузащитникът пристигна в Русе през 2013 година, още когато отборът се състезаваше в аматьорската трета дивизия. Той бе част от основния състав в историческия поход на отбора от третото ниво до четвъртото място в елита.

"Благодарим на Ивайло Раденцов затова, че бе част от един наистина исторически за нас период. Със своите безспорни качества, хъс и професионализъм помогна за много важни победи по пътя към завръщането ни в елита, където Дунав не бе играл 25 години, както и за извоюваното четвърто място сред най-добрите Ц нещо, което не се е случвало повече от 40 години. Желаем му само най-доброто, защото той го заслужава", заявиха от ръководството на русенския клуб.

Той е четвъртият футболист, с когото Дунав се раздела след Атанас Атанасов, Искандар Джалилов и Ндуе Муйеци преди новия сезон.

В същото време русенци привлякоха 26-годишното крило Андреас Васев (на снимката). Той има опит в Дунав, където игра във "В" група през сезон 2014/ 2015, а след това премина през Черно море и Монтана, за да се завърне отново в Русе.

С него новите попълнения в отбора са Преслав Петров, Христо Попадийн, Александър Конов, Красимир Станоев, като юношата Сонер Хюсеин също подписа договор и тренира с първия отбор.

Дунавци вече пътуват за Трявна, където са на лагер до 25 юни. Към момента има планирани 2 контроли Ц с Берое в Стара Загора на 16 юни от 18:30 часа и на 23 юни с Етър Велико Търново.