Тодор Неделев ще остане в състава на Ботев след финални с Майнц, съобщиха пловдивчани.

Разговорите завършиха успешно и юношата на "канарчетата" ще продължи да защитава екипа на носителя на Купата на България. 

В началото на следващата седмица всичко между двата клуба ще бъде финализирано и Неделев ще подпише нов договор с Ботев, който ще бъде за срок от три години.

Ръководството на Ботев ще положи всички усилия документите на Неделев да бъдат уредени в най-кратки срокове и той да бъде картотекиран за мачовете в Лига Европа.

Впоследствие 24-годишният Неделев даде кратко интервю пред официалния сайт на "канарчетата" и изрази задоволство, че остава, а и благодари на Майнц за разбирането, тъй като имаше още един сезон от своя договор.

- Как преминаха преговорите с Майнц и доволен ли си от крайния изход от тях?
- Преговорите бяха трудни, но стигнахме до решение, което удовлетворява всички. Радвам се, че ще остана в Ботев и ще дам 100% от себе си. Искам да изкажа личните си благодарности на президента Ангел Палийски и тийм мениджъра Асен Караславов, както и на ръководството на Майнц.

- Имаше ли колебание в теб какво да избереш – да останеш в Ботев или да се завърнеш в Майнц?
- Нямах абсолютно никакви колебания. Аз искам да играя за Ботев, благодаря на Майнц, че проявиха разбиране. Заедно решихме, че най-доброто за мен е да продължа да нося жълто-черния екип.

- След спечелването на Купата на България какви са твоите амбиции с Ботев?
- На първо време да се представим добре в предстоящите мачове за Лига Европа. Да играем красив футбол, който да радва нашите фенове и да спечелим Суперкупата.