Пирин и Черно море завършиха наравно 1:1 в оспорван мач от четвъртия кръг на Първа лига. На стадион "Христо Ботев" в Благоевград двата отбора си размениха по едно силно полувреме, но в крайна сметка поделиха точките. Варненци играха по-силно през първата част и поведоха с гол на Георги Божилов. В края на полувремето домакините реагираха и Станислав Костов удари греда.

След почивката "орлетата" показаха далеч по-добра игра, а Морето изненадващо се прибра в защита. В края на мача капитанът на Пирин Юлиян Попев вкара изравнителен гол и донесе точката за своя отбор.

С равния Черно море продължава да е начело в класирането с 10 точки от четири мача, а тимът от Благоевград се изкачи временно на четвърто място преди изиграването на останалите мачове от кръга.

Двубоят започна спокойно, с повече владеене на топката от страна на Морето. Едва след четвърт час обаче започнаха по-интересните моменти в атака за варненци.

В 19-ата минута Мариян Огнянов изведе с брилянтен пас Наско Зехиров зад защитата на домакините. Юношата на ЦСКА се оказа сам срещу Макенджиев, който със страхотен рефлекс парира удара му.

В 35-ата минута "моряците" все пак се възползва от грешка на съперника и откриха резултата. Грешка на Тодор Паланков в центъра доведе до бърза контра на гостите - Чунчуков проби отдясно и стреля по диагонала, а Благой Маканджиев изби, но топката попадна точно на крака на Георги Божилов, който от няколко метра пред вратата заби топката в мрежата - 0:1.

В края на полувремето Станислав Костов на два пъти бе близо до изравнителен гол. Нападателят първо стреля опасно извън наказателното поле, а секунди по=-късно след центриране от фаул засече топката в страничната греда.

След почивката Пирин заигра по-агресивно в търсене поне да изравнителен гол. В 65-та минута дойдоха най-добрите положения за гол на "орлетата". Вратарят на Морето Емил Михайлов на два пъти изби удари - първо след изпълнен фаул вдясно от вратата, а секунди по-късно и при добавката.

Последва нарушение на границата на наказателното поле, при което Станислав Костов стреля на сантиметри от лявата греда на Михайлов.

Натискът на Пирин към края на мача все пак даде резултат. В 82-ата минута стабилният досега вратар на варнеци Михайлов изби лошо центриране от дясно и топката падна точно на волето на капитана на домакините Юлиян Попев, който намери опразнената вратата за 1:1.

В продължението на мача "орлетата" можеха да стигнат до обрат, но поредният удар на Станислав Костов от границата на наказателното поле мина покрай вратата и резултатът остана 1:1. При следващата атака Орлин Старокин пък на празна врата не успя да засече центриране, при което Макенджиев увисна, за да донесе победата на Черно море.

Пирин - Черно море 1:1

0:1 Божилов 35
1:1 Попев 82

Пирин: Макенджиев, Башлиев, Сандев, Ничев, Попев, Николов, Благов, Паланков, Траянов, Младенов, Костов

Черно море: Михайлов, Сукуп, Хасани, Цветков, Костадинов, Старокин, Илиев, Зехиров, Огнянов, Божилов, Чунчуков

Стадион: "Христо Ботев"
Съдия: Петър Доровски