Селекционерът на Украйна Олег Блохин се забърка в скандал с местен репортер след загубата от Англия.

Недоволен от въпросите, той избухна: “Искам малко уважение. Хайда да излезем навън и да се разберем като мъже. Трябва да уважаваш това, че съм играл футбол. Ти играл ли си?” негодува наставникът.

След като пресконференцията приключи той посочи към журналиста, а след това и към вратата, но последният не прие предложението.

Иначе Блохин бе разочарован от отпадането, но доволен от играта. “Не мога да се срамувам от този отбор. Играхме много добре и дори треньорът на съперника отчете, че са имали късмет. Благодаря на всички за подкрепата, но за съжаление не успяхме да постигнем целта си” изтъкна той.

“Допуснахме лесен гол, но не спряхме да атакуваме. Англия разчиташе на статични положения и на контраатаки, но имаше съвсем малко положения. Стреляхме много, но може би просто не нося късмет на отбора” добави Блохин.

“Срещу Франция ни липсваше страст, но сега бе различно. Преди мача Воронин пусна в съблекалнята песента на първенството и това ни зареди с енергия. Във футбола обаче има и загуби. Все пак този отбор има потенциал, защото надигра отбор като Англия за 93 минути”.