Щутгарт победи като домакин Байерн Мюнхен с 3-1 в южното дерби от 32-ия кръг на германската Бундеслига. Леонидас Стергиу даде аванс на домакините през първото полувреме, но Хари Кейн изравни от дузпа. След почивката нови две попадения на Йонг и Силас донесоха убедителната победа за Щутгарт.

Първото опасно положение бе на сметката на домакините, когато в 10-ата минута Крис Фюрих се възполза от недобро изчистване на защитата на Байерн и нанесе удар, който Нойер спаси акробатично с една ръка. В 28-ата минута голмайсторът на Щутгарт Гираси имаше чудесен шанс да отбележи, но шутът му бе спрян на голлинята от Ерик Дайър. В ответната атака обаче нямаше вече какво да спре Леонидас Стергиу, който бе изведен с чудесен пас от Дениз Ундав, и елегантно прехвърли излезлия Нойер за 1-0.

В 35-ата минута Серж Гнабри се строполи в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за Байерн. От бялата точка Хари Кейн бе безпощаден, бележейки 36-ия си гол за сезона в Бундеслигата. Края на полувремето двата отбора си размениха по едно положение. В 45-ата минута Дениз Ундав посрещна от воле отбита топка от защитата на гостите, но ударът му мина мални над гредата. В продължението на първата част Чупо-Мотинг влезе на скорост в наказателното поле и излъга защитник, но шутът му по земя се оказа твърде слаб.

В началото на второто полувреме отново Чупо-Мотинг бе на чудесна позиция за гол, но прати топката покрай гредата, останал сам срещу вратаря Нюбел. В 50-ата минута Крис Фюрих нахлу по лявото крило и опита фалцов удар по земя, Нойер обаче внимаваше и изби в корнер. „Швабите“ не се примиряваха с равенството и в 60-тата минута отново можеха да поведат. Дениз Ундав направи чудесен рейд в наказателното поле и стреля, но отново Нойер не позволи да допусне втори гол.

В 77-ата минута „баварците“ можеха да стигнат до пълен обрат след бърза контра-атаката, при която Сарагоса намери Хари Кейн, но ударът на нападателя бе спрян от хвърлилия се на шпагат Анджело Щилер. В 83-ата минута Щутгарт отново излезе напред в резултата, когато центриране отляво на Силас намери връхлитащия на далечната греда Юнг Йонг с глава вкара за 2-1. Футболистите на Томас Тухел не намериха отговор на това предизвикателство и даже получиха трето попадение в продължението на мача, дело на резервата Силас. 

Щутгарт събра 67 точки на третата позиция и се доближи на две точки от Байерн, който има 69 на второто място два кръга преди края на първенството.