Президентът на ФИФА Сеп Блатер започва да се огъва по отношение на нашумялата тема с въвеждане на видео-технология на голлинията.

Снощи националният отбор на Украйна бе ощетен от съдийската бригада, която не зачете редовен гол на Марко Девич, след чийто удар кълбото премина голлинията на английската врата.

"След снощния мач въвеждането на технология на голлинията вече не е просто алтернатива, а необходимост", написа Блатер в социалната мрежа Туитър. На конгреса на ФИФА през месец юли ще се вземе решение дали познатата от тениса система "Хоук ай" ("Ястребово око") ще намери приложение и във футбола.

На противоположния полюс обаче се оказа президентът на УЕФА Мишел Платини, който смята, че най-доброто решение не е въвеждането на технологиите във футбола, а сегашната практика - с допълнителни съдии зад вратата.

"Когато съдиите са общо петима, те виждат всичко. Те не взимат решения преди да бъдат напълно сигурни. Например те често не свирят нарушение при неумишлена игра с ръка. Така футболът е по-разчупен", отсече Платини пред репортери.

"Въвеждането на видео-технология на голлинията не е проблем. Проблемът идва оттам, че след време ще имаме нужда от технология за игра с ръка, за засадите и така нататък. Това ще продължава вечно. Няма да спре", завърши Мишел Платини, който е спряган за наследник на шефското кресло на Сеп Блатер в световната футболна централа.