Полузащитникът на Барселона Алекс Сонг сподели, че за него би било много специално да се изправи срещу доскорошния си отбор Арсенал в елиминационната фаза на Шампионската лига.

25-годишният африканец напусна стадион "Емиратс" през лятото за сумата от 15 милиона английски лири, за да облече фланелката на каталунците.

"Разбира се, че бих искал да играя срещу Арсенал. Да се върна там, където изкарах 7 прекрасни години, би било нещо много специално", каза Сонг, цитиран от Goal.com.

"Ако на жребия утре ни се падне Арсенал, аз ще съм щастлив отново да видя феновете на отбора. Но аз ще се върна там в търсене на най-добрия възможен резултат за настоящия ми отбор."

"Арсенал е голям клуб, но според мен Барселона е едно ниво по-нагоре заради талантливите футболисти, които играят там."

"Това не е неуважение към Арсенал, защото там също играят талантливи футболисти. Но според мен тези в Барселона са по-добри. В Арсенал имаше голям поток на играчи. Едни идваха, други си тръгваха."

"В момента всичко се развива добре в Барселона, ние започнахме сезона много добре. Изкарах чудесен период в Арсенал, но дойде времето да направя промяна, да видя нещо различно. И получих възможността да дойда в Барселона - един от най-големите отбори в света", завърши Сонг.