Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю остана много доволен от победата над Металист Харков с 1:0 при гостуването си в Украйна.

По този начин неговият отбор успя да се класира за 1/8-финалите на Лига Европа. След мача специалистът обяви, че отборът му има добра възможност да сложи край на 44-годишната суша без голям трофей и да спечели втория по сила турнир на Стария континент.

Отборът на Пардю ще се изправи срещу руския Анжи в спор за 1/4-финалите на турнира.

"Определено мачът с Металист бе добър тест за нашите играчи преди следващия кръг. В състава ни имаше някои герои тази вечер. Мисля обаче, че ние заслужавахме да спечелим и първия мач, заяви Пардю на пресконференцията след мача.

"С отбора, с който разполагаме и с играчите, които имаме, няма причина поради която да не играем силно. Особено, след като някои футболисти се завърнаха в игра. Тиоте и Бен Арфа вече са ми на разположение, след като отсъстваха, така че ние имаме още повече опции", добави той.

"Aз наистина вярвам, че ние можем да направим в този турнир нещо добро", отбеляза още мениджърът на "Свраките", намеквайки, че отборът вярва, че може да спечели дори и трофея.

"Това, което трябва да се опитаме да направим, е да се възстановим възможно най-бързо и да бъдем готови за мача със Саутхямптън в неделя", завърши Пардю.