Левски трябва да домакинства без публика за последния си двубой от родната Първа лига през този сезон, поне ако Дисциплинарната комисия към БФС спазва всичките си наредби, записани в правилника, пише „24 часа“.

Gol.bg, че последният мач на Левски на „Герена“ през кампанията ще бъде срещу Лудогорец. Двубоят ще на практика ще бъде и "своеобразно честване" на 110-годишнината от основаването на „синия“ клуб, защото ще се проведе два дни след 24 май.

Очаква се заради безпрецедентните действия на "сините" фенове преди началото на нулевото равенство с Черно море  клубът да получи сериозна санкция от футболния ни съюз. Малко преди реферът Радослав Гидженов да изведе двата тима на терена, около 20 привърженици на Левски прескочиха оградата и нахлуха необезпокоявано на терена. Феновете, водени от председателя на сдружението "Левски на левскарите" Димитър Костадинов, разпънаха транспарант "Сираков - вън" и окупираха едната врата. Съдията от Асеновград, логично, отказа да даде начало на срещата, докато феновете не си тръгнат от терена.

Въпреки усилията на ръководните фактори в "синьо" протестиращите запалянковци не искаха да се махнат и отстояваха своето - моментална оставка на треньора Николай Костов, както и мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков моменталически да си тръгне от клуба. Сред крайно протестиращите бе и един от най-популярните фенове на "сините" - Пепи Димитров.

Наложи се полицията да нахлуе на терена и след кратки разговори с окупаторите привържениците си тръгнаха и заеха местата си в сектор "Б". Така след точно 13 минути забавяне, срещата започна.

Преди няколко месеца Левски  получи последно предупреждение от ДК към БФС. С оглед на скандалната ситуация преди срещата с Черно море, както и редицата бомбички, които бяха хвърлени от феновете на "сините" през второто полувреме на мача с Черно море, ще е истинско чудо, ако на "Герена" има фенове на 26 май, когато е следващото домакинство на столичани. Във финалния кръг от плейофната част от сезона "сините" посрещат вече официалния 13-кратен шампион у нас - Лудогорец.

Разбира се, е напълно възможно Дисциплинарната комисия начело с председателя си Юрий Кучев да си затвори очите и да смекчи наказанието върху "сините", но глобата на клуба за двубоя с варненци със сигурност ще е 5-цифрена. Хвърлените бомбички, както и нецензурните скандирания към БФС ще санкционират столичния тим с минимум 5 хил. лв. За забавянето на началото на срещата глобата също няма да е малка. За нахлуването на феновете пък в правилника е записано, че санкцията е хиляда лева.