Бразилският защитник на ПСЖ Тиаго Силва се изказа ласкаво за Барселона, но в същото време изрази увереност, че той и неговите съотборници могат да торпилират каталунците и да продължат напред към полуфиналите на Шампионската лига.

Тази вечер парижани посрещат момчетата на Тито Виланова в първи 1/4-финален сблъсък в най-престижния европейски клубен турнир.

"Всички знаем на какво е способен Барселона. През последните години това е един невероятен състав", сподели Тиаго Силва в интервю за сайта Goal.com.

"Този отбор притежава много качествени футболисти и тяхната философия предизвиква възхищение. Но във футбола няма непобедими отбори."

"Барса трябваше да работи много здраво, за да успее да елиминира Милан и аз си мисля, че италианците показаха на останалите отбори, че е възможно да нараниш Барселона", продължи кариоката.

"За да спечелиш срещу каталунците, трябва да затвориш свободните пространства. лесно е да се каже, но това ще бъде начинът, по който ще играем. Ние притежаваме футболистите и имаме желанието. ПСЖ иска да пише история и сега имаме страхотен шанс да го направим. "

"Имам добри спомени от мачовете срещу Барселона. През сезон 2011/12 изиграхме два невероятни мача, особено този на Ноу Камп, когато аз вкарах изравнителния гол в 92-та минута на двубоя."

"Някои италианци ме питаха дали ще искам да си отмъстя за загубата на Милан с 0:4, но няма такова нещо като търсене на реванш. Благодарен съм за всичко, което Милан ми е дал. Там осъществих скок в кариерата си. Но сега мисля за ПСЖ, искам да стигнем колкото се може по-далеч в турнира."

"В клуба настъпиха доста промени и ние трябваше да се адаптираме с тях. Но отборът бе далеч от Шампионската лига доста дълго време и ние наистина не искаме да отпадаме на четвъртфиналите."

"В момента се чувствам значително по-добре. Моята мускулна контузия ме остави извън терените за няколко седмици и когато се върнах за реванша на осминафиналите на Шампионската лига срещу Валенсия, все още не бях напълно възстановен от травмата си."

"Необходимо е да избера точния тайминг по отношение на движенията си, за да не тичам чак толкова много. Но сега се чувствам добре и не бих пропуснал за нищо сблъсъка с Барселона", завърши своето изказване Тиаго Силва.