Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Стефан Аргатов, който анализира случващото се във футболния Левски.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg. Мнението на всеки от вас е важно за нас.

 

 

Левски започна по възможно най-добрия начин пролетния полусезон и записа три поредни победи срещу доста неудобни отбори като Арда и Хебър !

Тези победи дойдоха и с хубава игра, която радва феновете и най-вече старши треньора Николай Костов и неговите помощници. 

Едно не може да се отрече на "сините", трансферната политика тази зима със сигурност е най-добрата от години насам. Левски продаде Дарлан, Уелтън, Роналдо и Петрис за рекордните за клуба 12млн., а на тяхно място застанаха юношите на клуба Марин Петков и Галчев, които за сега показват, че ще дадат всичко от себе си , за да хванат шанса, който им се дава и ще се вложат максимално за любимото "Л". А трансферите, които направиха за сега се оказват много добри! Карлос Охене , който въпреки негативните коментари от доста фенове на клуба, се превърна в стълб в халфовата линия и помага доста на младия и талантлив Асен Митков. До Охене, Митков се чувства доста добре и докато са на терена и двамата си личи как се разбират само с поглед. 

Наследникът на Уелтън и Роналдо - Фабио Лима тръгна по чудесен начин, от 3 мача има 2 гола и показва, че все повече може да радва феновете на "сините" с невероятните си " "тупалки". Другите трима - Мислович, Хоакин Фернандес и Евертон, за сега остават доста голяма въпросителна. Мислович записа по 10-тина минути срещу Арда и Хебър, дори успя да направи асистенция срещу "зелените", но има достатъчно време да покаже своя потенциал. 

Хоакин Фернандес, явно тепърва ще се подготвя със своите съотборници и ще се действа бавно с него, защото той е взет за заместник на стълба отзад - Хосе Кордоба.

Последният нов показа, че ръководството наистина вече действа по съвсем друг начин на трансферния пазар и лично според повече специалисти, това е начина. "Сините" начело с ръководството в лицето на Наско Сираков и Даниел Боримиров , привклякоха под наем за 12 месеца - Евертон , това е много умно и правилно решение! За 12 месеца Левски , съвсем спокойно могат да преценят дали този футболист е за Левски и дали има нужните качества , за да вдигне нивото на клуба или е поредното "менте". Независимо какво покаже новия , има две решения за него или вече след като е показал нужните качества , той да бъде привлечен за постоянно или ако не е толкова добър за клуб като Левски , той ще бъде върнат на бившия му клуб и Левски няма да дължи нито стотинка за него !

Тази практика в трансферите е много популярна на Запад и със сигурност това би помогнало на Левски занапред!

Николай Костов заяви, че вече се мисли и за лятна селекция , което е още една положителна новина, че може би вече , в Левски мислят с една стъпка напред и няма да се взима всичко на пожар, а всеки един футболист ще бъде обстойно прегледан от всички специалисти в клуба и ще има достатъчно време да се преговаря с него и неговите агенти и клуб!

Така би трябвало да се действа винаги на трансферния пазар, а като добавим и за сега много доброто ниво на юношите , Левски съвсем скоро може да се превърне в страшилището, което беше далеч във времето!

 

Стефан Аргатов, специално за Gol.bg