Мидтиланд тресна Манчестър Юнайтед с 2:1 в първа среща от 1/16 финалите на Лига Европа и има крехък аванс преди срещата-реванш след седмица.

Първото полувреме двата отбора си размениха по едно попадение. Юнайтед успя да открие резултата чрез Мемфис Депай десетина минути преди паузата, но домакините изравниха в самия край на полувремето след тупалка от около 15 метра на Систо.
 
Втората част "вълците" бяха по-активният отбор и след няколко добри спасявания на Ромеро, той капитулира в 77-мата минута, когато резервата Унуачо отбеляза с точен шут по земя.
 
Така черните облаци над Ван Гаал се засилват и нищо чудно в следващите дни да станем свидетели на треньорска рокада в Манчестър Юнайтед.
 

В началните минути домакините бяха по-активният отбор и на няколко пъти опасно изсипваха топката в наказателното поле на Юнайтед, но не успяха да застрашат Серхио Ромеро.
 
Юнайтед бързо установи контрол върху срещата и в осмата минута Мемфис Депай се озова сам срещу вратаря на "вълците", но защитник на домакините успя да избие в корнер. При последвалото центриране Депай също нанесе удар, но пак бе блокиран от защитник на датчаните.
 
Тъкмо изминаваха десет минути игра, когато домакините изпуснаха най-чистото си положение. При изпълнение на корнер, защитник на "вълците" надскочи всички в наказателното поле и отправи силен удар с глава, но Ромеро се намеси блестящо и закова топката на гол-линията.
 
В следващите минути двубоят се поуспокои и играта се водеше предимно в центъра на терена.
 
В средата на първата част Марсиал проби хубаво от ляво и се строполи в наказателното поле на домакините, но главният съдия не отсъди дузпа. На повторенията се видя, че е бил прав.
 
Десетина минути преди края на полувремето Блинд центрира остро в наказателното поле датчаните, но Марсиал не успя да се възползва по най-добрия начин и вратарят улови.
 
В следващата минута отборът на домакините изпусна чисто положение. Кадлец се озова сам срещу Ромеро и не успя да отбележи, а в ответната атака Юнайтед наказа "вълците" и откри резултата. Мемфис Депай се оказа най-съобразителен в наказателното поле и след центриране на Марсиал, отбеляза красив гол със странична ножица.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/IPvORmnhhco" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
Оставаше минутка до края на полувремето, когато Мидтлианд изравни резултата. Систо направи хубав самостоятелен пробив и след като се освободи от двама бранители на Юнайтед, с бомбен шут от около 15 метра направи Ромеро безпомощен - 1:1.
 
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/AIzeABbfVMI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
Така двата отбора се оттеглиха на почивка при равенство и оставиха развръзката за вторите 45 минути.
 
В началото на втората част "червените дяволи" имаха възможност да поведат отново, но удар на Джеси Лингард от границата на наказателно поле, профуча на метър над напречната греда.
 
В 53-тата минута центриране на Депай остави Мата непокрит в наказателното поле на "вълците", но изстрелът му с глава бе твърде лек и не представляваше проблем за вратаря Андерсон.
 
Минута по-късно Лингард натресе горната греда след хубав изстрел от воле. Натискът на Юнайтед се засилваше, а домакините не можеха да изнесат топката.
 
След един час игра Мидтиланд направи контраатака, при която току що влезлият Унуачо стреля с глава и всички вече виждаха, как топката влиза във вратата, когато вездесъщият в този двубой - Ромеро със страхотен рефлекс изби топката в корнер.
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/YeDYmZIJ7Jo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
Домакините шокираха Юнайтед 13 минути преди края на мача. Грешка на Мата остави топката на много активният Унуачо и той с хубав удар по земя направи резулата 2:1 и зарадва хората по трибуните. До края гостите опитаха да изравнят резултата, но неуспешно.
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/PfhCF7fG7Dc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
 
Мидтиланд - Манчестър Юнайтед 2:1
 
0:1 Депай (35')
1:1 Систо (44')
2:1 Унуачо (77')
 
Мидтиланд: Андерсен, Рьомер, Бодуров, Хансен, Новак, Спарв, Систо, Олсон, Пушич (Унуачо - 61'), Хасан, Кадлец (Ройер - 86')
 
Манчестър Юнайтед: Ромеро, Лав, Смолинг, МакНеър, Блинд, Ерера (Шнайдерлин - 72'), Карик, Лингард, Мата, Депай, Марсиал