Болоня изскочи на третото място в класирането в Серия "А",  след като тресна  с 2:0 като гост а Наполи в среща от 36-ия кръг. По този начин тимът на Тиаго Мота изпревари поне временно Ювентус в таблицата.

На стадион "Диего Марадона" в Неапол "рособлу" стигна до успеха с голове на Дан Ндойе и Стефан Пош . Те се разписаха в 9-ата и 12-ата минута.  В 22-ата минута Матео Политано профука дузпа за „партенопеите“ и те не успяха да се върнат в мача.

Победата позволи на Болоня да събере 67 точки и да изпревари с една Ювентус, който в неделя приема опашкаря Салернитана.

Възпитаниците на Тиаго Мота обаче все още не са си осигурили класиране за Шампионската лига. За да стане това още в неделя, Рома трябва да загуби гостуването си на Аталанта. Двата отбора заемат четвърта и пета позиция с по 60 точки, като "нерадзурите" имат още четири мача до края на сезон, докато тези на "вълците" са три.

Наполи остава на осмо място в таблицата с 51 точки, като миналогидишните шампиони имат само една победа в последните си 10 мача във всички турнири, а днешното им поражение дойде и след пропусната дузпа от Матео Политано още в 21-вата минута.