Капитанът на националния отбор на Германия Илкай Гюндоган поздрави селекционера на Бундестима Юлиан Нагелсман за смелите решения, които взе при обявяването на състава за предстоящите през този месец контроли с Франция и Нидерландия.

За двата двубоя, които са репетиция преди започващото през юни домашно европейско първенство, в тима бяха извикани шестима пълни дебютанти, но те влязоха на местата на утвърдени играчи като Матс Хумелс, Никлас Зюле и Леон Горецка.

"Имаме национален треньор, който показва, че има ясно посока на движение, макар и тя да не е винаги приятна. Казвам това от начина, по който виждам, че той комуникира с останалите - с напълно ясни граници и с ясна посока", каза 33-годишният Гюндоган през Зюддойче Цайтунг.

Разочарование от решенията на Нагелсман обаче показа централният защитник Матиас Гинтер. Бранителят на Фрайбург, който бе в тима, който спечели световната титла през 2014 година, не вярва, че Нагелсман може да сътвори такава еуфория в страната, каквато е имало преди световното първенство през 2006 година, когато Германия отново бе домакин.

"За мен винаги е било голяма чест да играя за Германия. Но в момента просто не виждам тази енергия. Не смятам, че е възможно отново да има еуфория като през 2006 година. Мисля, че нашето общество се промени много през последните 20 години. Това, което се случи тогава, няма да как да бъде надминато", заяви 30-годишният Гинтер.

На световното първенство през 2006 година Германия достигна до полуфиналите.