Италианката Федерика Бриньоне спечели супергигантския слалом в Квитфьел, Норвегия, кръг от Световната купа по алпийски ски. Италианката бе много по-бърза от конкуренцията днес и остави на повече от половина секунда всичките си съпернички.

Швейцарката Лара Гут-Бехрами продължи със силното си представяне в последните седмици и финишира на второ място, на 0.61 секунди от победителката. Топ 3 допълни чешката звезда Естер Ледецка (+0.79 секунди).

С вчерашната си победа и днешното второ място в Норвегия, Гут-Бехрами вече е съвсем близо до спечелването на втори голям кристален глобус. Тя има преднина от 326 точки пред американката Микаела Шифрин, която все още се възстановява от контузия. Шифрин обяви, че планира да се върне на пистата за двата старта в Оре, Швеция следващата седмица. До края на сезона остават общо шест старта, така че шансовете на Шифрин да защити титлата си са малки. Предимство за нея е, че четири от стартовете са в техничните дисциплини, където тя доминира в последните години.

В класирането за дисциплината Гут-Бехрами има аванс от 69 точки пред австрийката Корнелия Хютер, която днес финишира на седма позиция. Швейцарката е лидер и в подреждането за спускането и гигантския слалом.

Следващите стартове при жените са на 9 и 10 март в Оре.