Челси победи с 4:2 Лестър и се класира за полуфиналите на ФА Къп. "Сините" поведоха с 2:0 след голове на Марк Кукурея и Коул Палмър до почивката, но автогол на Аксел Дисаси и попадение на Стефи Мавидиди възстановиха равенството. Гостите останаха с човек по-малко след червен картон на Калъм Дойл и в добавеното време две страхотни изпълнения на Карни Чуквуемека и Нони Мадуеке изпратиха „сините“ напред в най-стария футболен турнир в света.

Лондончани започнаха по-доре и в 13-ата минута логично откриха резултата. Николас Джаксън преодоля Вестегаард, след което пусна успореден пас към Марк Кукурея. Левият бранител остана непокрит и на празна врата прати топката в мрежата. Малко по-късно „лисиците“ пропуснаха добра възможност. Абдул Исахаку центрира в наказателното поле, където Патсон Дака стреля с глава покрай гредата.

В ответната атака Рахим Стърлинг бе повален в наказателното поле и съдята посочи бялата точка. Потърпевшият футболист застана зад топката, но Якуб Столарчик спаси. Домакините все пак удвоиха в добавеното време на първото полувреме. Рахим Стърлинг проби по левия фланг и подаде ъм Коул Палмър. Новата звезда на Челси засече топката от движение и не остави шанс на вратаря.

Шест минути след подновяването на играта Лестър се върна в двубоя с автогол. Аксел Дисаси тръгна да връща топката към Роберт Санчес, но двамата съотборници не се разбраха и кълбото влетя директно в мрежата.

Головото шоу продължи и гостите изравниха резултата в 62-ата минута. Стефи Мавидиди получи топката на левия фланг. Крилото направи няколко финта срещу Мало Густо, след което завъртя топката в далечния ъгъл и не остави шансове за Роберт Санчес - 2:2.

Десет минути по-късно "лисиците" останаха с човек по-малко. Николас Джаксън избяга зад защитата и бе повален от Калъм Дойл. След ВАР се видя, че нарушението на бранителя е извън наказателното поле и Дойл беше изгонен.

Челси натисна сериозно в последните минути и заслужено стигна до трети гол. Коул Палмър направи чудесен пас с пета към Карни Чуквоемека, който хладнокръвно промуши топката между краката на Столарчик.

В 8-ата минута от добавеното продължение Нони Мадуеке преодоля двама играчи на Лестър и с удар извън наказателното поле намерни горния ъгъл на вратата, за подпечата победата на Челси.