Енцо Фернандес и Аксел Дисаси се присъединиха към дългия списък с контузени играчи и такива под въпрос за мача с Евертън в понеделник във Висшата лига, а защитникът Бен Чилуел се завръща в групата, предаде Ройтерс.

Челси има 11 футболисти, които са извън състава, в това чисто и крилото Рахийм Стърлинг и вратарят Роберт Санчес, които са болни.

"Енцо и Дисаси имат различни проблеми. Не смятаме, че са големи проблеми, но ще видим дали ще бъдат готови", каза мениджърът Маурисио Почетино пред репортерите, като добави, че двамата не са тренирали от равенството с Шефилд Юнайтед (2:2) в неделя.

"Чилуел тренира, частично, като ще видим дали ще е в състава. Това е добра новина, но той не е играл дълго през сезона", призна аржентинецът.

Кризата с контузии в Челси е една от основните причини за липсата на постоянство през сезона, сигурен е треньорът.

"Честно е да сме в пълен състав, за да докажем, че сме добри и можем да се борим за целите си. В момента не е честно към играчите", смята Почетино. Той призна, че трябва да вземе някои играчи от академията за мача с Евертън.

"Челси има една от най-добрите академии, не само в първенството, но и в света. Някои от тях ще имат възможност да са в отбора в петък", добави той.

Челси е на девето място с 44 точки - на 6 от Топ 6, където се разпределят евроквотите. "Променяме се, но все още не сме на ниво да бъдем постоянни. Работихме много през седмицата и се надяваме малко по малко да се подобрим", завърши Маурисио Почетино.