Челси записа 4-ата си поредна победа във Висшата лига, след като победи с 2:1 Брайтън като гост в отложен двубой като гост. 

Сините имат само една загуба в последните си 14 шампионатни срещи и от началото на февруари регистрират сериозно подобрение в представянето си, което бе потвърдено и на южния бряг. 

С 60 точки лондончани вече са 6-и и ако останат на тази позиция със сигурност ще играят в Европа догодина. Те може и да завършат 5-и при победа в последния си мач и загуба на Тотнъм от Шефилд Юнайтед. 

На „Амекс“ Коул Палмър откри с отличен удар с глава в 34-ата минута, като отбеляза 25-ия си гол през  сезона. След паузата резервата Кристофър Нкунку направи 2:0 след подаване на Мало Густо. 

Гостите контролираха мача преди в 88-ата минута капитанът Рийс Джеймс, който се появи  от пейката, изрита Жоао Педро и получи глупав червен картон. 

Това даде надежди на Чайките, които върнаха един гол чрез Дани Уелбек в 97-ата минута, който се разписа отблизо, а въпреки някои нервни моменти след това, гостите все пак удържаха триумфа.