Арсенал не може да мисли единствено за пропуснатия шанс да оглави класирането във Висшата лига, а трябва да преодолее загубата срещу Астън Вила, заяви мениджърът на лондончани Микел Артета. В неделя "артилеристите" загубиха с 0:2 у дома срещу отбора от Бирмингам, а при успех щяха да станат лидери след поражението на Ливърпул с 0:1 срещу Кристъл Палас.

"Това е реалността. Същото беше и през последните няколко месеца. Знаехме, че този труден момент може да дойде и сега трябва да реагираме подобаващо. Ако само един резултат ще ни разклати, значи не сме достатъчно силни. Имахме страхотно представяне през първото полувреме. През второто инерцията се измести. Сега трябва да се изправим", коментира испанецът, цитиран от британските медии.

Шампионът Манчестър Сити е лидер в класирането със 73 точки, докато Арсенал и Ливърпул са съответно на второ и трето място с две точки по-малко.

През следващата седмица лондончани ще играят срещу Байерн Мюнхен в четвъртфинален мач-реванш от Шампионската лига, след като първата среща между двата отбора завърши наравно 2:2.

"Момчетата са много тъжни и разочаровани, след като загубят мач. Имаме прекрасна възможност да стигнем до полуфиналите в Шампионската лига. Този мач не може да дойде в по-добър момент", каза още Артета.

Арсенал не е играл на полуфиналите в Лигата от 14 години.

Снимка: БГНЕС