Мениджърът на Арсенал Микел Артета изрази съжалението си от отпадането на неговия тим от Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

"Болезнено е, но трябва да научим от този мач", смята испанецът. "Имахме ситуации, предимно през първата част. Не са били много чисти положения. Играчите дадоха най-доброто от себе си, но нямахме този магичен момент, който ти е нужен в този турнир", обясни Артета на пресконференцията си.

"В първия мач допуснахме два гола, които бяха предотвратими. Те оказаха голямо влияние върху мача. Имахме шансовете си, пристигайки тук. Разликите са много малки. Малка грешка или детайл можеше да направи разликата", сигурен е треньорът.

"Не сме били в тази позиция от 14 години, не сме играли в Шампионската лига от 7 години. Има причина за това. Мачът днес ще ни направи по-добри", надява се испанецът.

Арсенал ще се бори до края на сезона за първата си шампионска титла в Англия от 2004 година насам. Шест мача преди края лондончани изостават на две точки от лидера Манчестър Сити в класирането.