Вестник "Кориере дело спорт" съобщава, че агентът на Джошуа Зиркзее, Киа Джоорабкчан, е близък приятел на директора на Арсенал Еду, затова иска звездата на Болоня да се присъедини към "артилеристите". Въпреки това Милан все още се надява да убеди холандеца и неговия мениджър. Агентът на Киеза и Зиркзее, планира лятно преминаване на нападателя на Болоня в Арсенал и ако зависеше само от него, холандецът щеше да подпише с "артилеристите", съобщава "Кориере дело спорт".

Италианският вестник твърди, че Джоорабкчан е близък приятел на директора на Арсенал Еду, затова той настоява клиентът му да отиде в Лондон. Зиркзее има клауза за 40 млн. евро за разтрогване на договора си с Болоня и тя е валидна за всички клубове, не само за Байерн Мюнхен. Баварците имат право и на 45% от приходите при продажба, което означава, че Болоня ще спечели само 21 млн. евро от продажбата на Зиркзее това лято.

Арсенал е готов да предложи на холандския нападател договор за 6 млн. евро годишно, но Милан все още се надява да убеди 22-годишния играч. Според информациите Зиркзее би бил щастлив да остане в Серия А поне още един сезон, за да продължи развитието си, но агентът му изглежда има други идеи. Росонерите продължават да водят разговори с представителя на нападателя и все още се надяват да го убедят да завършат сделката и да направят Зиркзее своя нов централен нападател през 2024-25 г.