Реал Мадрид ще трябва да плати допълнителни пет милиона паунда (около шест милиона евро) бонус на Челси заради трансфера на Еден Азар, въпреки че белгиецът сложи край на кариерата си преди няколко месеца.

"Кралете" купиха Азар през лятото на 2019-а в трансфер на стойност 130 милиона паунда, от които повече от 40 млн. бяха под формата на бонуси. С класирането си на финала за Шампионската лига Реал активира една от тези клаузи.

Тимът на Карло Анчелоти отстрани Байерн Мюнхен в нова драма по "кралски", за да си осигури участие на финала, където ще срещне друг германски отбор - Борусия Дортмунд. Сблъсъкът на "Уембли" е на 1 юни.

Според условията по договора на Азар това ще вкара допълнителни пет милиона паунда в касата на Челси, пише webcafe.bg. Реал и белгиецът се разделиха през лятото, но Азар сложи край на кариерата си през октомври, когато, според британския "Телеграф", условията по договора все още са били в сила.

Въпреки че сумата не е особено голяма, тя ще бъде приета с радост от Челси, който, заедно с останалите отбори от Висшата лига, трябва да влиза в новите финансови регулации от следващия сезон.

Трансферът на Азар на "Сантяго Бернабеу" ще се запомни като един от най-големите провали. Белгиецът постоянно бе преследван от контузии и изигра само 54 мача в Ла Лига в продължение на четири сезона.

Когато бе здрав пък, трудно влизаше във форма и често бе с наднормено тегло. Затова не бе изненада и когато остана неизползвана резерва на финала в Шампионската лига срещу Ливърпул през 2022-ра.

На фона на всичките си проблеми Азар реши да сложи край на кариерата си през октомври и обяви: "Трябва да чуваш тялото си и да знаеш кога да спреш. Аз постигнах мечтата си - играх и се забавлявах по редица терени из целия свят. Благодаря на всички за прекрасните спомени. Ще ми липсвате."