Треньорът на Барселона Шави Ернандес остава в неведение относно бъдещето си в клуба, съобщава местното издание Mundo Deportivo.

Каталунците спечелиха с класическото 3:0 у дома срещу Райо Валекано, за да си осигурят второто място в Ла Лига. Специалистът не се появи на базата на клуба вчера, тъй като даде на играчите си два дни почивка преди последния мач за сезона срещу Севиля следващата седмица.

Mundo Deportivo уточнява, че дотогава няма да има развитие по отношение на бъдещето на Шави. Очаква се треньорът и президентът Жоан Лапорта да проведат специална среща следващия понеделник, за да изяснят позициите си и да вземат окончателно решение дали легендарният полузащитник ще остане начело на отбора през следващия сезон.

Странната ситуация възникна в последните десет дни, след като световният шампион направи коментари за ситуацията в отбора, което според медиите разгневило Лапорта, уточнява "Труд".

Първоначално Шави обяви още през януари, че ще напусне "Камп Ноу" и имаше това мнение до преди две седмици, когато на пресконференция заедно с Лапорта обяви, че остава. Тогава президентът коментира, че това е най-доброто за бъдещето на отбора. Коментарите на Шави обаче ядосаха боса, който променил радикално позицията си и вече е на мнение, че иска да се раздели с настоящия треньор.