Халфът на Левски Асен Митков ще започне като титуляр в домакинството на Черно море. Младежкият национал се контузи при гостуването на Етър на 16 март, което бе спечелено с 3:0. Тогава той получи травма в коляното. Смяташе се, че тя е лека, но се оказа доста по-сериозна от очакваното.

През седмицата полузащитникът се готвеше на пълни обороти и е убедил спортно-техническия и медицинския щаб, че е готов да започне от първата минута. До момента през кампанията Митков бе на терена в 28 мача във всички турнири, в които отбеляза 2 гола. И двете му попадения са в Първа лига – разписа се при домакинските победи над Пирин Бл (2:0) и Етър (1:0).

Митков ще замени в стартовата единайсеторка Патрик Мислович. Словакът бе привлечен през зимата от Жилина. Той вече участва в 10 шампионатни мача, като в последните 7 започваше като титуляр. В тях обаче не направи нещо особено. Затова и 22-годишият халф ще остане на резервната скамейка.

Промени по единайсеторката ще има и в отбрана, пише „Тема Спорт“. Като десен бек ще започне Патрик-Габриел Галчев. Това означава, че Килиан ван дер Каап ще действа като централен защитник. Николай Костов обаче няма да пипа нападението. Атаката ще бъде водена от Рикардиньо, който ще бъде подпомаган от Джавад ел Джемили. С набези по фланговете защитата на моряците трябва да бъде тормозена от Марин Петков и Фабио Лима.