След победата с 5:1 над Каляри снощи, Милан си гарантира участие за Суперкупата на Италия догодина. Успехът пък гарантира на Лече спасението без дори тима от Саленто да играе. Джалоросите вече не могат да се озоват в зоната на изпадащите в края на сезона.

Милан ще бъде част от финалната четворка за Суперкупата на Италия догодина. Турнирът бе разширен, като вече включва както носителя на титлата и купата на Италия, така и останалите на второто място в тези турнири. Росонерите още не са сигурни, че ще завършат втори в Серия А, защото математически Юве все още има шанс да ги изпревари. Бианконерите обаче са на финал за Купата, така че имат своето място в турнира за Суперкупата догодина и това гарантира на Милан мястото.

Участието за Суперкупата на Италия, която се очаква отново да се проведе в Саудитска Арабия през януари 2025 г., трябва да донесе поне 1,6 млн. евро на полуфиналистите. Тази сума нараства до 5 млн. евро за загубилия финалист и 8 млн. евро за победителя.

Милан също така се стреми да си осигури второто място в Серия А, за да получи по-голям дял от пазарния фонд, когато УЕФА разпредели приходите от новата и разширена Шампионска лига през 2024-25 г.