Стефано Пиоли смята, че загубата с 1:3 от Торино е кратка равносметка за сезона на Милан, но настоява, че не е разговарял с Наполи, въпреки че за бъдещето му се спекулира от "твърде много месеци". Росонерите нямат какво повече да спечелят от този сезон и това си пролича както в избора на стартовия състав, така и в отношението, тъй като отбора бе надигран от Торино.

Дуван Сапата и Иван Илич вкараха през първото полувреме, а след това Рикардо Родригес вкара трети гол само 18 секунди след подновяването на играта през втората част. Голът от дузпа на Бенасер не бе утеха за Милан.

"Въпреки че резултатът е лош, като се има предвид, че те имаха само четири удара към вратата, ние бяхме разсеяни и не бяхме достатъчно концентрирани върху тези центрирания през първото полувреме", призна Пиоли."Загубихме много от индивидуалните двубои и в тази посока се разви играта. Не че не играхме, но те бяха по-концентрирани и решителни в инцидентите, които решиха мача."

Дали почивката на звезди като Рафаел Леао и Оливие Жиру показва, че на Милан все още му липсва сила в дълбочина, особено в сравнение със съперника Интер?

"През този сезон бяхме най-добрият от "нормалните" отбори, тъй като имаше един отбор, който направи нещо изключително, а ние се справихме по-добре от останалите. Не става въпрос за първи избор на играчи, но тази вечер Торино даде малко повече, което им позволи да стигнат първи до свободните топки, да достигнат първи до кросовете и ударите с глава."

Следващия уикенд ще бъде последният мач на Милан за кампанията и мнозина очакват последния на пейката за Пиоли, така че как се чувства той?

"Това е последният мач за сезона и след това ще видим. Хората говорят за това от много месеци, твърде много месеци, а отборът се справи много добре. Не беше лесно да следваш треньор, който е в такава ситуация, така че ги поздравявам за това. Има една седмица до края, ще изживея тази седмица и след това ще видим".

Дали Пиоли е искал Милан да бъде по-категоричен в защитата му в медиите през тези месеци, или се е чувствал изоставен от тяхното мълчание?

"Не съм имал трудности, защото отборът остана единен и се концентрира върху работата. Интер направи нещо изключително, справихме се по-добре от останалите, така че все пак беше добър сезон. Има съжаление за Шампионската лига и Лига Европа, но за останалото бяхме на нивото на всички, с изключение на Интер. Като човек се опитах да премина през него с баланс и да предам това на отбора. Не се повлиях от нещата, които някои хора казаха. Познавам нивото си и знам, че всичко на този свят е преувеличено, така че просто продължих по пътя си."

Ако Милан вкара два гола срещу Салернитана на "Сан Сиро", това може да бъде най-доброто постижение в атака за отбора на Пиоли, но вече е най-лошият резултат в защита за петте му години в клуба.

"Мисля, че това са значими статистически данни. Тази вечер беше пример за целия ни сезон в дефанзивен план, допуснахме четири възможности и вкарахме три гола. Осъзнавам, че допускането на твърде много голове ни наказваше много пъти през този сезон и беше най-голямата ни слабост."

Очаква ли Пиоли да бъде информиран за бъдещето си преди последния мач, за да могат феновете на Милан да му отдадат подобаващ поздрав?

"Не съм ядосан на никого. През петте ми години в Милан винаги сме се срещали след края на сезона, така че не знам какво ще се случи следващата седмица."

След като бе свързван с Наполи, Пиоли бе попитан шеговито дали би предпочел следващият му клуб да е на юг и може би край морето?

"Не съм разговарял с друг клуб. Ако и когато отношенията ми с Милан приключат, но не и преди това, тъй като твърде много уважавам този клуб и неговите фенове. Договорът ми все още е в сила за още една година, имах пет прекрасни, интензивни години и съм концентриран само върху приключването на сезона. След това, ако има някакви ситуации, ще ги преценя".