Ювентус и Аталанта се срещат на финала на Купата на Италия тази вечер и "Гадзета дело спорт" описа огромните разлики между двата клуба, особено по отношение на трофеите и заплатите. Ювентус може да спечели първия си трофей от три години насам тази вечер, докато Аталанта се надява да вдигне първата купа от 1963 г. насам.

Старата госпожа има по-богата история от Ла Деа, но скорошната форма на хората на Джан Пиеро Гасперини предполага, че нерадзурите са фаворити на "Стадио Олимпико" тази вечер. Цифрите показват, че играчите на Ювентус имат повече опит от тези на Аталанта. "Гадзета дело спорт" подчертава, че футболистите на бианконерите са спечелили общо 146 трофея и че само Адриен Рабио е спечелил почти толкова купи (25), колкото целият отбор на Аталанта (30).

Разликата по отношение на опита и трофеите се отразява и на треньорите: Макс Алегри е спечелил 13 купи в кариерата си на професионален треньор, а Гасп все още няма нито една. Не на последно място, разходите за заплати на Аталанта за 2023-24 г. са 40 млн. евро бруто, докато Ювентус е платил 190 млн. евро за заплати през този мандат, повече от всеки друг отбор в лигата.